Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vijfde keer Polderrock in Mastenbroek

Geplaatst op: 7 mei 2015

Polderrock in Mastenbroek (bij Zwolle) viert dit jaar het eerste lustrum. Op vrijdag 12 juni vormt het terrein aan de Oude Wetering 107a opnieuw het toneel voor een avond vol met rock. De bezoekers kunnen kijken en luisteren naar optredens van de Kiss-tributeband Kiss Lickss, rockcoverband Six of One en Marillion-tributeband Lords of the Backstage. Zoals altijd gaat de opbrengst van het festival naar een goed doel, dit jaar is dat Stichting Alzheimer Nederland.

Polderrock wordt eens per twee jaar gehouden. Het initiatief komt van een aantal bevriende rockliefhebbers uit Mastenbroek en omgeving. Het festival vindt plaats op een ponyweide, waar een grote podiumwagen wordt neergezet. Uiteraard wordt gezorgd voor bier, fris en snacks. Op de vraag of er zoiets bestaat als Polderrockmuziek, antwoordt Leo Ubink, een van de organisatoren: “Rock, waarbij je lekker een biertje kunt drinken!” Het festival trekt doorgaans zo’n vierhonderd bezoekers. De entree bedraagt 10 euro, maar een biertje kost slechts 1,50 euro.

De leden van Kiss Lickss speelden, voordat ze hun krachten bundelden, allemaal eerst in andere tributebands. Het moest en kon beter, zo vonden ze. Kiss Lickss brengt, net zoals het grote voorbeeld, shows vol met spektakel; inclusief schmink, extravagante kledij, special effects, bloed en vuur, een groot LED-logo en een enorme Marshallbackline. De band verwierf nationale bekendheid door in 2011 samen te werken met Veronica Magazine en Marco Borsato. In 2012 trad Kiss Lickss op samen met rockdiva Ellen ten Damme. Daarna volgden optredens door heel Nederland. Een absoluut hoogtepunt voor de band was hun show tijdens het TT Assen Festival voor een publiek van bijna 7500 man. Het repertoire van Kiss Lickss bevat songs uit het gehele oeuvre van Kiss, inclusief hits als ‘I Was Made For Lovin’ You’ en ‘Sure Know Something’.

 

Soundtrack

De rockcoverband Six of One bestaat sinds april 2008. Voor die tijd was de band jaren actief onder de naam ‘Eruption’. Toen zanger Albert Ballast de band kwam versterken, werd de naam veranderd. Six of One speelt rock in de meest brede zin van het woord. Van Metallica tot Black Sabbath, van Golden Earring tot U2, van Neil Young tot Green Day, van AC/DC tot Nirvana en van Kings of Leon tot The Police.

Lords of the Backstage zijn vijf muzikanten die hele grote fans zijn van de symfonische rockband Marillion en zo vaak als het kan samen muziek willen maken. Muziek die al 25 jaar lang de soundtrack van hun leven is. Ze proberen telkens eigen accenten aan de klassiekers van hun grote voorbeeld toe te voegen.

Aanvang is om 20.30 uur. Het terrein is geopend vanaf 20.00 uur en te vinden aan de Oude Wetering 107a in de polder Mastenbroek (Zwolle). Kaarten kosten 10 euro en zijn uitsluitend verkrijgbaar aan de kassa.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500