Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De sterren van het Staduus (column Laura Duitman)

Geplaatst op: 8 mei 2015

Afgelopen zaterdag had ik de eer om mee te voetballen met het G team van Sport club Genemuiden. Ik was opgegeven door een betrokkene van het Staduus, en men vond het enorm grappig dat ik mee moest doen. De medewerkers hadden voorpret maar vonden het ook spannend, en het was dan ook hét gesprek van de dag.

Er werd volop geoefend, yells werden ingestudeerd, een nieuwe aanvoerder werd aangewezen en iedereen bereidde zich mentaal voor op de belangrijke wedstrijd. De medewerkers zijn enorm fanatiek, er was natuurlijk ook heel wat hoog te houden namelijk een 5e overwinning op rij!

Ik moet toegeven dat ik me wel eventjes achter de oren heb gekrabd, de week voor de wedstrijd. Ik sport twee keer in de week, dan ren ik wat kilometers, en buffel ik in de sportschool. Dit heeft helemaal niks met voetballen te maken, en is meer ten compensatie van die drie pallets vol met chocolade en roze tompoezen die ik er in een week door heen sluis.

Verder weet ik van voetballen wat buitenspel is, maar daar blijft het dan ook bij. Ik heb vorig jaar terwijl ik in geheel in oranje tenue voor de buis klaar zat voor de wedstrijd Nederland – Spanje, mij hard op afgevraagd waarom Messi niet in het Spaanse elftal stond opgesteld. Blijkt dat de beste man uit Argentinië komt, u begrijpt dat ik deze blonde opmerking bijna wekelijks nog te horen krijg…

Ik had mijzelf dan ook voorgenomen dat wanneer ik een bal aangespeeld zou krijgen, ik deze meteen zou door spelen naar één van de medewerkers, zij zijn tenslotte ook de voetbalsterren! Zo heb ik prachtige doelpunten gezien, gemene overtredingen, een daverend publiek, radslagen, en vooral veel lol.

Nu begreep ik dat Sport Club Genemuiden dit seizoen jammer genoeg degradeert, en via deze weg wil ik dan ook een passend aanbod doen. Ik ben natuurlijk trots op de medewerkers, en voetballen kunnen ze zeker weten. Ook ben ik er van overtuigd, dat je de tegenstander overbluft met deze sterspelers in het veld, en zp maak je zeker een verpletterende indruk op de tegenstander.

Wat ze in Nieuw Zeeland tijdens rugby met een Haka doen, kunnen wij in Genemuiden ook hoor! Ook weet ik zeker dat je nergens zulke gemotiveerde spelers tegen zult komen, niks geen gedoe met contracten en spelers die je flink moet betalen en louche zaakwaaknemers. Gewoon hard trainen, een goed team zijn en een mooie pot voetbal, daar draait het toch om?

Mocht de technisch directeur interesse hebben bij deze enthousiaste en charismatische sterspelers, u bent welkom voor een kop koffie en we kunnen vast tot een gepaste oplossing komen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500