Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fancy Fair voor kindertehuis Filipijnen

Geplaatst op: 8 mei 2015

Alien en Karst willen geld inzamelen voor een kindertehuis op de Filipijnen. Tekst en foto: Enrico Kolk

Karst en Alien Kolk houden zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur een Fancy Fair op het terrein van Jos van Rees, Sisalstraat 3. De opbrengst gaat naar het kindertehuis op de Filipijnen, waar het echtpaar een kindje uit adopteert. “We krijgen zoveel van hen, daar willen we iets voor terugdoen”, aldus Alien.

Het aanbod op de Fancy Fair is groot. Wie een moederdagcadeautje zoekt, zal er zeker slagen, denkt ze. “We hebben steigerhout, een aantal tweedehands artikelen, waaronder boeken, maar er zijn ook bloemetjes en plantjes, boeketten en kaarten. Best wel veel eigenlijk.” Voor de kinderen is er vertier, er rijdt een gemotoriseerde trekker. Ook kunnen zij knutselen, ballonnen oplaten en springen op het springkussen. Maar er is vooral veel eten en drinken: “vis, gerookte zalm, patat, frikandellen, eigengemaakte cake en koeken, noem maar op.”

Het stel zorgt daar niet allemaal zelf voor: “Onze hele familie helpt mee”, vertelt de aanstaande moeder. “Zo bakken er een aantal cakes en koeken en sommigen benaderen de winkeliers of zij iets willen sponsoren. En dat hoeven echt niet allemaal giften te zijn, soms kunnen we er samen uitkomen.”

Al eerder organiseerde het echtpaar een ‘fair’. Toen verkochten ze zelfgemaakte snert. “Dat was geweldig, het heeft 2600 euro opgeleverd”, zegt Alien. “Er zijn toen 500 bestellingen geplaatst. Dat zou een indicatie voor komende zaterdag kunnen zijn. Bij regen of slecht weer is de Fair binnen, dus dat hoeft mensen niet tegen te houden.”

De opbrengst gaan Karst en Alien besteden op de Filipijnen, voor het kindertehuis. “We kopen dan spullen die ze nodig hebben, zoals wasmachines, computers, bedden, voeding en luiers. Je wilt iets achterlaten. Dat is onze drive om geld in te zamelen.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk

2 thoughts on “Fancy Fair voor kindertehuis Filipijnen

  1. Gerben en Grietje Pennekamp schreef:

    Van harte gefeliciteerd met de komst van jullie meisje! Wat een bijzondere verwachtingstijd mogen jullie beleven. Heel veel succes bij de voorbereidingen. Geniet ervan als jullie haar straks in jullie armen mogen sluiten!

  2. HettyZeilemaker schreef:

    Lieve Alien (nicht) en karst, ik wil jullie veel succes toewensen a.s. zaterdag, dat zal vast wel goed lukken. Ik ben vrijdag nog in de Sluus bij ma en dus niet zaterdag. Denk dat ma vast wel komt. Groetjes Hetty

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500