Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Rotary zet zich in voor Nepal

Geplaatst op: 11 mei 2015

Vanuit Rotary International zijn al 500 ShelterBoxen geplaatst in het door aardbevingen geteisterde Nepal. Een tweede zending is onderweg en volgende zendingen zijn in voorbereiding. Het eerste Rotary ShelterBox-team is al vertrokken op zaterdag 25 april en inmiddels is er ook een tweede team daar gearriveerd. ShelterBox is een internationaal noodhulpfonds dat wereldwijd voorziet in noodonderdak, warmte en waardigheid voor mensen die getroffen zijn door (natuur-) rampen.

Een ShelterBox op zich is een compacte en efficiënt vervoerbare container met daarin een compleet uitgevoerde familietent, voorzien van waterfilters, matjes, gereedschap, borden en bestek en een oventje.

In de voorbije jaren heeft de Rotary-organisatie al ruim 100.000 ShelterBoxen kunnen inzetten in tal van gebieden, zoals na de Tsunami in 2004, in Haïti, in de VS na Hurricane Katrina en in Pakistan.

Rotary International, gesteund door de lokale clubs van over de hele wereld, waaronder ook de Rotaryclub uit Zwartewaterland, levert zo daadwerkelijk een bijdrage in Nepal. Ze zorgen voor een eerste onderkomen voor de overlevenden van deze verschrikkelijke aardbevingsramp, en dragen zo bij aan het herstel van menselijke waardigheden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500