Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Wiekenactie voor de Zwaluw

Geplaatst op: 11 mei 2015

Met de onthulling van een miniatuur van de Zwaluw met een geknakte wiek gaf burgemeester Bilder zaterdag het startsein voor de wiekenactie. In een gloedvol betoog benadrukte hij de waarde van de molen voor de gemeente Zwartewaterland; de enige molen die de gemeente rijk is.

“Wij zijn een arme stad in een rijke provincie”, aldus de burgemeester. De gemeente zal dan ook alles in het werk stellen om de provincie Overijssel te bewegen subsidie te verstrekken voor deze restauratie.  Naast de restauratie van de wieken voor een bedrag van 75.000 euro, moeten bijbehorende onderdelen zoals de staartconstructie en stelling vervangen worden. De totale kosten van deze specifieke renovatie bedragen 175.000 euro. Een adviesbureau begeleidt het bestuur van De Zwaluw in dit project.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500