Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel ontslagen bij TSN Thuiszorg

Geplaatst op: 12 mei 2015

TSN Thuiszorg heeft dinsdag 650 medewerkers met een vast contract in twintig gemeenten ontslag aangezegd. Daarbij zijn 88 mensen die in Kampen en Zwartewaterland werken. Het zijn mensen die werkzaam zijn in de hulp bij het huishouden (HH1-thuiszorg).

Volgens TSN hebben de meeste gemeenten gekozen om de financiering van het grootste deel van de thuishulp te stoppen waardoor er onvoldoende werkzaamheden zijn voor de TSN medewerkers.

Algemeen directeur Zion Jongstra van TSN Thuiszorg betreurt de situatie. “Helaas kunnen we niet anders. Zo gaat een deel van de gemeenten veel verder dan de bezuinigingen die worden opgelegd vanuit Den Haag. Zij stoppen met het afnemen van het grootste deel van onze dienstverlening.  De gevolgen voor onze cliënten en medewerkers zijn enorm. Dit terwijl onze medewerkers juist helpen om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Dat is wat cliënten graag willen en helpt om de zorg betaalbaar te houden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500