Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Duiven Bakker blijven heersen

Geplaatst op: 14 mei 2015

Donderdagavond 7 mei werden de duiven ingekorfd voor de eerste midfondvlucht van het seizoen 2015. Midfondvluchten betekenen globaal voor de duiven dat ze een afstand van tussen de 400 en goed 500 kilometer dienen te overbruggen. Tevens worden voor deze vluchten de duiven vaak op donderdag avond ingekorfd dus dat betekend twee nachten doorbrengen in de duivenwagen. Tijdens het transport worden de duiven tijdig voorzien van water en voer en daarnaast zijn de duivenwagens voorzien van een goed luchtverversing systeem. Dus dit is allemaal tip top in orde, echter de hand van de duivenmelker heeft geen invloed meer. De eerste keer dat de duiven twee nachten mand hebben is het altijd maar weer afwachten hoe ze dit doorstaan; op welke duiven heeft het invloed en op welken niet.

Dat de duivenhand van de mannen van Bakker dit jaar goed staat, zeer goed staat, kunnen we rustig stellen. Maar bij elke nieuwe vlucht is het natuurlijk ook voor de Bakkertjes weer afwachten. Maar opnieuw pakten ze een dubbele overwinning; ditmaal vanuit het Franse Reims op 402 kilometer hemelsbreed gelegen vanaf Genemuiden. Ook in het spelverband met IJsselmuiden, Kampen en Wilsum waren de plaatsen 1 en 2 voor het hok Bakker. Op plaats 3 begint Albert van Riesen en op plaats 5 begint Piet Breman die een schitterende uitslag maakte op deze vlucht.

 

Reims, 26 deelnemers met in totaal 412 duiven. Snelheid eerste prijsduif 1721 meter per minuut.

 

Gebroeders Bakker 1, 2, 8, 14, 15, 23, 25

Albert van Riesen 3, 4, 18

Piet Breman 5, 6, 19, 20, 21, 22, 24

Gerrit Jan Beens 7, 16

Lambert Grolleman 9

Jan ten Hoeve 10, 11

Herman van der Haar 12, 13

André Roetman 17.

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500