Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hans Mateboer clubkampioen bij HZW

Geplaatst op: 15 mei 2015

Op de laatste wedstrijdavond van het seizoen was de spanning nog steeds om te snijden bij de Biljartvereniging HZW. De kampioenen van de eerste en tweede klasse moesten nog bekend worden. Uiteindelijk pakte Hans Mateboer de titel van clubkampioen.

In de 1e klasse had Aart van Dijk heel lang de beste papieren, maar hij verslikte zich diverse malen in belangrijke wedstrijden en raakte daardoor het zicht op het kampioenschap kwijt. Ook de vaak zeer goed spelende voorzitter Klaas v/d. Berg , schoof steeds verder naar boven maar kon zijn goede seizoen geen extra kleur geven omdat hij te wisselvallig speelde.

De oude garde Klaas Timmerman, Tiem Eenkhoorn en Wout van Dalfsen moest met lede ogen toezien dat ook dit jaar de jongere garde de eerste drie plaatsen bezette. Het was Jan Eef Bakker, die het hele seizoen een geconcentreerde indruk maakte en daardoor het beste van het spel had. Ook maakte hij de meeste progressie van alle 34 deelnemers zodat hij de terechte kampioen werd van de eerste klasse .

In de tweede klasse leken de kaarten al vroeg geschud en stevende de goed spelende Henk van de Kamp rechtstreeks op het kampioenschap af, maar hij kreeg in de onderlinge wedstrijd klop van Hans Mateboer. Deze vocht zich terug in de wedstrijd door een serie van 9 caramboles te maken.

Willem Oostwoud en Karst Beens deden lang mee om de hoogste eer maar gaven in hun laatste partijen niet thuis, waardoor ze afhaakten.

Door een sterke eindsprint op de laatste wedstrijdavond, was het toch weer Hans Mateboer die het kampioenschap voor de tweede keer in deze klasse voor zich op eiste.

De strijd om het algemene kampioenschap ging dus tussen Jan Eef en Hans. Hierin ging Jan voortvarend van start en Hans keek al snel tegen een achterstand aan maar zoals het hele seizoen zich kenmerkte, bleek hij nu ook weer over de langste adem te beschikken. Hij wist de wedstrijd in 15 beurten te winnen en eiste daarmee het algemene kampioenschap voor zich op.

Al met al was het weer een leuke competitie en werden er vele mooie partijen afgewerkt op het

groene laken. Mocht jij ook eens een balletje willen stoten kom dan gerust langs op donderdag avond, ingang Achterstraat .

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500