Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Leger’ stopt kledingverkoop, diensten lopen wel goed

Geplaatst op: 15 mei 2015

Het Leger des Heils is gestopt met de kledingverkoop en inloopochtenden in d’ Overtoom. “Daarin bleek weinig interesse. Nul komma nul eigenlijk”, zegt majoor Albert Muller, die desondanks tevreden is over de eerste maanden Leger des Heils in Genemuiden. “Bij de zondagse geloofsontmoetingen mogen we nog steeds nieuwe gezichten begroeten. En het contact met de kerken is heel fijn. We zijn heel warm ontvangen”, aldus Muller.

Het Leger des Heils maakte eind vorig jaar bekend dat het de stap naar Genemuiden ging wagen. Eens in de twee weken is er een geloofsontmoeting in d’ Overtoom. “Meestal zijn er tussen de dertig en veertig mensen. Daarover zijn we best tevreden. We zijn nu ook een samenwerking aangegaan met de Vrije Evangelisatie Zwolle, die daar heel veel mensen trekt. Daarmee willen we het evangelisatiegeluid ook in Genemuiden laten horen.”

Over de samenwerking met de kerken is Muller zeer te spreken. “We worden nietĀ als bedreiging gezienĀ en daar zijn we heel blij mee. We zijn ook geen concurrenten. Sommige mensen voelen zich wellicht meer aangesproken door onze stijl. Mooi is ook dat we onlangs waren uitgenodigd voor het overleg tussen de predikanten en de burgemeester. Dat voelde echt heel warm.”

De doordeweekse inlopen werden minder goed, of vaak helemaal niet, bezocht. “Daarom gaan we nu beginnen met cursussen in plaats van inlopen. Eigenlijk hebben we ook geen goed onderzoek gedaan voordat we begonnen. Wij wisten niet dat Dorcas tegelijkertijd begon met de verkoop in Genemuiden. Daar hebben we van geleerd. Verder gaan we gewoon door in Genemuiden. Dit soort projecten is een kwestie van zaaien en investeren en op de lange termijn gaat er dan iets bloeien.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500