Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zomermarkt bij de Linde

Geplaatst op: 15 mei 2015

Op zaterdag 30 mei organiseert de Linde uit Hasselt tussen 12.00 en 16.00 uur een zomermarkt met het thema ‘Hand made with love’. De Linde, leer- en werkplek voor mensen met een beperking, verkoopt er producten die in het atelier gemaakt zijn zoals home decoratie, sieraden en producten van hout en stof. Handgemaakt door de medewerkers van de Linde. Naast de kraam van de Linde zijn er ook diverse kramen van andere zorgaanbieders en kleine zelfstandige ondernemers uit de regio.

Margaretha is één van de medewerkers van het atelier. De afgelopen periode is ze druk in de weer met de voorbereidingen voor de markt. ‘We hebben heel veel mooie producten gemaakt. Ik heb zelf vlaggetjes gemaakt en kussens. Ook maak ik broodtrommels van stof. Ik vind het heel leuk om te werken met de naaimachine. En ik kan dat ook heel goed. Ik kan niet zo goed stil zitten, dus het is fijn dat ik bij de Linde lekker kan werken! Normaal ben ik op zaterdag vrij, maar nu kom ik zelf natuurlijk ook naar de markt. Ik wil graag zien dat al onze spullen worden verkocht.’

Na het succes van afgelopen jaar is de markt dit keer nog grootser opgezet. Er is een grote diversiteit aan standhouders, waarbij de nadruk ligt op de verkoop van handgemaakte producten. De standhouders zijn collega’s van andere zorgaanbieders en kleine zelfstandige ondernemers. Uiteraard is er tijdens de markt ook volop gelegenheid om op het mooie terras van de Linde te genieten van een lekkere lunch of huisgemaakt gebak.

De Linde is onderdeel van de JP van den Bent Stichting. Sinds december 2012 runnen ze aan het Kalkovenwegje 1, naast het gemeentehuis in Hasselt, een leer- en werkproject voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Het grand café, het atelier en de winkel blijken een aanwinst voor Hasselt en omgeving. Uit de gehele regio trekt de Linde bezoekers voor koffie en thee, overheerlijke verse lunches, een origineel cadeautje en zakelijke bijeenkomsten op een mooie locatie. Op vrijdagavond serveert De Linde een driegangendiner en zaterdagavond is er een plateservice welke de medewerkers in de keuken met liefde voor de gasten bereiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500