Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Riesen wint vlucht vanuit Reims

Geplaatst op: 17 mei 2015

De tweede K.IJ.G.C.-attractie vlucht van dit jaar werd afgelopen zaterdag vervlogen vanuit Reims zo´n 400 km. De 1.276 ingekorfde duiven werden om 10:00 gelost. Het werd door de westenwind een vlotte vlucht, voor de winnaar moest ik dit keer naar Genemuiden toe; en wel naar Albert van Riesen.

Wanneer de Midfond/Dagfond eraan komt is de concurrentie altijd gewaarschuwd voor Albert, bijna altijd weet hij op deze vluchten kopduiven en beste series te pakken met zijn weduwnaars! Albert speelt altijd met 24 doffers op traditioneel weduwschap, die 1x per dag trainen, vanaf begin Mei wordt dat opgevoerd naar 2x daags. De winnende doffer van Albert is een jaarling en die komt uit Albert’s fameuze 58 (Jan Ouwerkerk soort) welke zelf al meerdere 1e prijzen op zijn naam heeft w.o. de 4e NPO Morlincourt tegen 24.000 d. Moeder van de jaarling is een duivin rechtstreeks van Gerard van den Berg uit IJsselmuiden, goed bloed verloochent zich niet!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500