Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CU: minder OV ‘kwalijke zaak’

Geplaatst op: 18 mei 2015

De ChristenUnie vindt de versobering van de busdienstregeling door Genemuiden een ‘aanmerkelijke verslechtering van het openbaar vervoer’. Eerder schreef Genemuiden Actueel over de plannen van de provincie waarin staat dat er vanaf 2016 in de zomer geen bus meer door Genemuiden rijdt.

Wij vinden het een hele kwalijke zaak wanneer kernen op een dergelijke wijze verstoken worden van openbaar vervoer en vragen het college om alles wat mogelijk is te doen om dit te voorkomen”, zegt raadslid Klaas van Olst van de ChristenUnie. “De leefbaarheid van het platteland is een speerpunt van onze provincie, maar met dergelijke maatregelen wordt hier een zeer negatieve invulling aan gegeven.”

De partij is bezorgd over de plannen. Van Olst heeft daarom schriftelijke vragen aan het college gesteld. Hij verzoekt hen om met spoed in overleg te treden met de provincie om de ‘sterke versobering’ ongedaan te maken.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500