Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CU: minder OV ‘kwalijke zaak’

Geplaatst op: 18 mei 2015

De ChristenUnie vindt de versobering van de busdienstregeling door Genemuiden een ‘aanmerkelijke verslechtering van het openbaar vervoer’. Eerder schreef Genemuiden Actueel over de plannen van de provincie waarin staat dat er vanaf 2016 in de zomer geen bus meer door Genemuiden rijdt.

Wij vinden het een hele kwalijke zaak wanneer kernen op een dergelijke wijze verstoken worden van openbaar vervoer en vragen het college om alles wat mogelijk is te doen om dit te voorkomen”, zegt raadslid Klaas van Olst van de ChristenUnie. “De leefbaarheid van het platteland is een speerpunt van onze provincie, maar met dergelijke maatregelen wordt hier een zeer negatieve invulling aan gegeven.”

De partij is bezorgd over de plannen. Van Olst heeft daarom schriftelijke vragen aan het college gesteld. Hij verzoekt henĀ om met spoed in overleg te treden met de provincie om de ‘sterke versobering’ ongedaan te maken.

Gepubliceerd door Enrico Kolk

One thought on “CU: minder OV ‘kwalijke zaak’

 1. Grietje schreef:

  Als de versobering van het OV doorgaat is dat voor mij een reden om te gaan verhuizen!
  Denk niet dat dat de bedoeling is van de provincie !
  Niet iedereen heeft een auto!
  Is niet alleen erg vervelend voor scholieren maar ook voor niet autobezitters ,
  Gaat toch ook veel provincie geld naar autowegen waarom dan minder naar het OV?

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500