Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Masies wil topseizoen draaien met Sportclub Genemuiden

Geplaatst op: 18 mei 2015

“Ik wil een topseizoen draaien”, zegt Masies Artien over het seizoen 2015/2016. Dan draagt de geboren Irakees (Armeens) het groen-witte shirt van Sportclub Genemuiden. “Een club die volgens mij tot de top van het amateurvoetbal behoort. Een goede organisatie, prima selectie en twaalfhonderd leden. Dat zegt genoeg.”

Sportclub Genemuiden presenteerde vrijdag met Artien een verrassende naam. De verdediger speelde afgelopen seizoen bij de VV Montfoort, waarmee hij overigens degradeerde uit de Hoofdklasse A. “Wat dat betreft heb ik een teleurstellend jaar achter de rug, maar persoonlijk speelde ik een goed seizoen. Niet voor niets hadden meerdere clubs interesse in mij. Van zo’n jaar leer je ook veel. Als voetballer moet je met teleurstellingen kunnen omgaan. Van deze ervaring profiteer ik ongetwijfeld in de rest van mijn loopbaan. Ik moet nog 22 jaar worden…”, aldus Artien.

Natuurlijk was hij verrast dat Genemuiden aan de bel trok. “Ja, de afstand is natuurlijk groot, maar ik had het juiste gevoel. Vanwege de historie van de club. Iedereen kent Genemuiden. In het verleden heb ik nooit problemen gehad met afstand en die verwacht ik nu eigenlijk ook niet. En wellicht verhuis ik wel. Het seizoen begin ik zeker met op en neer rijden, maar ik ben me ook aan het oriënteren op een studie. Misschien wordt dat wel Zwolle. Dan creeër ik in feite de perfecte omstandigheden. Als je top wilt presteren, moet je ook rust en ontspanning hebben immers.”

Artien speelde in het verleden betaald voetbal bij Eindhoven en heeft Topklasse-ervaring bij Argon. Dat hij nu Hoofdklasse gaat spelen is geen probleem. “Natuurlijk is het jammer dat je niet in de Topklasse speelt, maar ik ben een positief ingestelde jongen. We moeten met Genemuiden zorgen dat we snel terugkeren op het hoogste niveau. Dat moet ons doel zijn. Zelf hoop ik mijn steentje bij te dragen als verdediger. Al kan ik ook op het middenveld spelen en in de jeugd stond ik zelfs regelmatig in de spits. Toch zie ik me zelf als een pure verdediger, maar wel een die graag aan de bal komt. Dan groei ik in de wedstrijd.”

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500