Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwemgroep boos op college

Geplaatst op: 18 mei 2015

Tekst en foto: Enrico Kolk

De dames van de AquaVaria-zwemgroep zijn boos op het college van burgemeester en wethouders. Die hadden ze uitgenodigd om met hen een les mee te doen, maar de bestuurders lieten het afweten. Zelfs een reactie kregen ze niet vóór maandag. Maandagmorgen kwam er een mailtje bij het zwembad binnen. Verzenddatum: 13 mei.

“De reactie was al klaar, maar is in een envelop op het gemeentehuis blijven liggen”, vertelt Dennis Mooiweer, leidinggevende van het zwembad, als de dames aan de koffie zitten. “En Hemelvaartsdag zat er ook tussen.” Maar bij de dames kan de gemeente het niet meer goed doen. “Laksheid”, vinden ze. “Ambtenarenstreek”, roept een ander.

De zwemgroep nodigde het college uit om een extra ‘boost’ te geven aan de actie tegen de bezuinigingen. “We wilden dit nog bovenop de handtekeningenactie doen”, zegt Jeanet Visscher, die de brief, opgesteld door de dames, verstuurde naar de gemeente. “Het is een kwalijke zaak dat we dan nu pas reactie krijgen.”

“We hadden het sportief gevonden als ze wel gekomen waren”, voegt Jorinda Hofstede eraantoe. “En als ze meededen, dan hadden we er een gezellige les van gemaakt.” Een bewijs dat de gemeente niet met hen in discussie wil, roepen de dames bijna in koor. “Alles wordt ons afgenomen, en dat is heel jammer”, vindt Patricia van Wendel. “Ik vind dit rot voor de hele gemeenschap.”

Ze voorzien grote problemen als het zwembad daadwerkelijk gesloten wordt. “Moeten onze kinderen dan in Zwartsluis of Hasselt op zwemles?”, vraagt Van Wendel zich af. “Ik ga niet naar het koude Hasselt”, aldus Hofstede. De overige dames zijn het er roerend mee eens: Als het zwembad gaat sluiten, dan stoppen ze.

Dat het zover gekomen is dat hierover nagedacht moet worden, ligt volgens Van Wendel niet alleen aan de gemeente. Ook het bestuur van SZZ heeft fouten gemaakt, vindt ze. “Er is wel wat niet goedgegaan. Bijvoorbeeld bij de verbouwing. Het bad kon daarna afgedekt worden. Waarom moest het nou weer zo’n hoogstandje zijn?”

Ondanks alles hebben de dames er een gezellige les van gemaakt. En dat blijven ze nog lang doen, als het aan hen ligt: “Dit (zwembad, EK) moet je in stand houden.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500