Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Woningbouw in Belt-Schutsloot

Geplaatst op: 19 mei 2015

Met het in procedure brengen van het concept bestemmingsplan maakt de gemeente Steenwijkerland de weg vrij voor woningbouw aan de Belterweg in Belt-Schutsloot. De rietloods die nog op deze locatie staat wordt gesloopt en verplaatst naar een nieuwe locatie op de Belterweg.

Het plan voor de maximaal 11 nieuwe woningen is eerder al gepresenteerd aan Stichting Dorpsbelangen en bewoners van Belt-Schutsloot. Eerste stap binnen de procedure is het ter inzage leggen van het concept bestemmingsplan. Dat gebeurt nog in de maand mei.

De rietloods op de locatie Belterweg 34A wordt gesloopt om plaats te maken voor twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen. Totaal gaat het om maximaal 11 woningen die nagenoeg allemaal aan het water liggen. De rietloods krijgt een nieuwe locatie ten zuiden van het perceel Belterweg 64. De gemeente heeft voor deze ontwikkelingen een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar Heutink en gebr. Lok, die de plannen vorig jaar tijdens een informatieavond aan de inwoners van Belt-Schutsloot hebben gepresenteerd en toegelicht.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500