Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Echtpaar Van de Bunt zestig jaar getrouwd

Geplaatst op: 21 mei 2015

Foto: Enrico Kolk

Gisteren was het 60 jaar geleden dat Nicolaas van de Bunt en Dirkje Jacoba Onink met elkaar in het huwelijk traden in Maurik. Burgemeester Bilder feliciteerde hen persoonlijk naar aanleiding van dit heuglijke feit.

In de gemeente Maurik zag Dirkje Jacoba Onink het levenslicht en Nijkerkerveen is de geboorteplaats van Nicolaas. Nico was beroepsmatig, als dragline machinist, op verschillende plaatsen werkzaam.  Dikkie  werkte in Veenendaal bij de  wolfabriek.  De eerste contacten stammen uit de periode dat Nico in Veenendaal in de kost was. Het werk van Nico bepaalde de diverse  woonplaatsen van het jonge paar. Een paar voorbeelden: eerst was daar de herstelperiode na de watersnoodramp in de vijftiger jaren; vervolgens de werkzaamheden in de Flevopolder.

In 1968 is het echtpaar in Genemuiden terecht gekomen. Er zijn drie kinderen geboren. De kleinkinderen (vier in totaal)  zijn inmiddels volwassen. Nico is lid van de schietvereniging. Dat is zijn grote hobby. Dikkie zag het dagelijks werk als haar hobby, maar zij bekent ook dat zij erg graag zingt. Beiden genieten van een redelijk goede gezondheid.Ook het bezoek van burg

Zij kijken uit naar het feest dat zij met de naaste familie gaan vieren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500