Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Maak van de straat een Kinderstraat

Geplaatst op: 21 mei 2015

Buiten is er ruimte om te rennen en te fietsen. Je mag er schreeuwen en lawaai maken. Buiten valt altijd wel iets te beleven. Met de Kinderstraat wil Zwartewaterland de kinderen de gelegenheid geven om dicht bij huis veilig en vaker buiten te spelen. In 2013 en 2014 zijn er in totaal 10 Kinderstraten gerealiseerd. Ook dit jaar kunnen straten en buurten in Zwartewaterland zich aanmelden voor het project.

Veilig spelen en onderlinge contacten

De kinderstraat wordt in eerste plaats gehouden om kinderen de kans te geven zorgeloos buiten te spelen en achter de computer vandaan te komen. De Kinderstraat bevordert ook de contacten tussen de bewoners jong en oud in eigen straat en buurt. Dat komt ten goede aan de sociale samenhang en de leefbaarheid. Daarnaast wil de gemeente de bewoners stimuleren om zelf actief mee te werken aan de verbetering van de verkeersveiligheid. Kinderstraat wordt mogelijk gemaakt door een provinciale subsidie om het buiten spelen te stimuleren.

Kinderstraatborden

De Kinderstraat te herkennen aan de Kinderstraat-borden die gedurende deze periode in de straat worden geplaatst. De kinderstraat-borden – die het hele jaar blijven staan – hebben als effect dat de automobilisten hun rijgedrag gaan aanpassen. Op de dagen voorafgaand aan de Kinderstraat-dag wordt de buurt herinnerd aan de afsluiting door een aanvullend bord.

Spelregels

Als uw straat aangemerkt wordt als kinderstraat wordt verwacht dat deze straat minimaal twee en maximaal drie keer wordt afgezet voor de speelactiviteiten die georganiseerd worden voor de kinderen. Op welke dagen de kinderstraatdagen worden georganiseerd mogen bewoners zelf bepalen. Deze dagen worden door de bewoners zelf vooraf aan de buurt kenbaar gemaakt. De gemeente plaatst een Kinderstraat bord en levert de afzethekken aan het bewonerscomité en overige hulpmiddelen zoals direct te gebruiken flyers en posters.

Meld uw straat nu aan als Kinderstraat!

Ga naar www.zwartewaterland.nl om uw straat of buurt aan te melden als Kinderstraat. Hier vindt u het aanvraagformulier en de spelregels.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500