Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oproep manege: voer geen paarden

Geplaatst op: 22 mei 2015

De Zwartewaterruiters roepen Genemuidenaren op om de paarden in het weiland bij de manege niet te voeren. “Dit is erg slecht voor de gezondheid van onze dieren en bovendien is het weiland geen afvalbak”, aldus de vereniging, die daarmee reageert op recente sterfgevallen van pony’s in Hellendoorn. Vermoedelijk zijn zij het slachtoffer van voedsel waar ze niet goed tegen kunnen en dat van voorbijgangers afkomstig is.

Voorbijgangers geven loslopende dieren nog wel eens appels of boterhammen en dat is lang niet altijd goed voor paarden, zo legt Landschap Overijssel uit. Op terrein van die organisatie liepen de paarden. Ook komt het voor dat dieren teveel eten. Alles wat ze van mensen krijgen is extra en soms teveel. Bovendien kunnen ze wennen aan het extra voedsel, waardoor ze opdringerig worden tegenover mensen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500