Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DESZ redt het niet

Geplaatst op: 23 mei 2015

DESZ is uitgeschakeld in de nacompetitie en speelt komend seizoen ‘gewoon’ in de tweede klasse. De ploeg verloor zaterdagmiddag met 0-2 van Veenwouden en kon de ploeg uit Friesland geen moment aan het wankelen brengen.

Veenwouden bleek ook zaterdag weer een geslepen ploeg met ervaring. Zo’n ploeg die precies op het juiste moment de snelheid uit de wedstrijd weet te halen en die met de nodige kwaliteit voorin ook zelf gevaarlijk kan worden. Vooral de linkerspits Rinse Procee was zaterdag een lust voor het oog.

Voor rust kreeg DESZ een aantal mogelijkheden. Moorman kwam een paar keer in kansrijke positie en Kamerling had misschien wel moeten scoren uit een afgeslagen bal. Aan de andere kant hield Henrico Abma met een aantal fenomenale reddingen zijn ploeg in de race.

Na rust gooide DESZ langzaam alle schroom van zich af. Vooral vanaf het moment dat Remco Lachenal na een seizoen blessureleed in de ploeg kwam zetten de Sluzigers aan. Met Lachenal zat er meteen meer lijn en vooral rust in het spel. Nu konden de aanvallers af en toe wel in stelling worden gebracht. Onder meer Dunnik kreeg een behoorlijke kans, maar miste oog in oog met de uitstekende Friese doelman.

Net op het moment dat DESZ klaar leek voor een voorsprong, scoorden de Friezen. Geklungel achterin leidde tot een onnodig tegendoelpunt. En kort daarop was het over toen Procee met een aantal passeerbewegingen de bal onder Abma doorschoof. Het was over en uit voor DESZ. De ploeg mag volgend jaar onder leiding van Jan Okke Koers een nieuwe poging doen om de eerste klasse te bereiken. En een schande is het mislopen van de promotie natuurlijk niet. Na twee promoties op rij was het huidige seizoen van DESZ eigenlijk al een prestatie op zich.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500