Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bekeuringen voor hardrijders

Geplaatst op: 25 mei 2015

De politie heeft dit weekeinde op diverse plaatsen de regio gecontroleerd op hardrijders op voornamelijk dijkwegen waar aanwonenden regelmatig klagen over hardrijders op motoren. Met name op de Vollenhoofsedijk in Blokzijl en Weg van Twee Nijenhuizen te Vollenhove werd hard gereden. In totaal werden 14 rijbewijzen ingevorderd, waarvan 12 van motorrijders.

Op de Zwolse Westenholterallee in de bebouwde kom werden twee motorrijders aangehouden met 127 km/uur waar 70 mag. Deze twee motorrijders worden ook voorgedragen voor de cursus Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG). Deze cursus moeten zij verplicht volgen en zelf betalen (kosten ruim 1000 euro). Verder werd er één motorrijder op de A28 bij Zwolle aangehouden die 157 km/uur reed waar 80 het maximum is.

En op de Weg van Twee Nijenhuizen en Vollenhoofsedijk te Vollenhove in Blokzijl werden in totaal negen motorrijders geverbaliseerd, tweemaal voor 139 km; eenmaal voor 130 km en zes maal voor 117 km per uur waar 60 is toegestaan. Tweemaal werd een automobilist op de Drontermeerdijk te Dronten aangehouden (130 en 150 km waar 80 km mag).

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500