Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Marcelino serveert topkoffie en lekkernijen bij de pont

Geplaatst op: 27 mei 2015

De koffiebar van Marcelino op de markt in Zwartsluis.

Marcelino Platje is een slachtoffer van de bouwcrisis. Hij raakte zijn baan als projectleider bij een bouwbedrijf kwijt, maar heeft met zijn Koffiebar Marcelino een nieuwe toekomst gevonden. Vanaf maandag serveert hij vijf dagen in de week vanaf 08.00 uur topkoffie en aanvullende artikelen aan de Genemuider kant van de pont.

“Ik ben 56 jaar en had wel door dat ik niet meer in de bouw aan de slag kwam. Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten, maar ik ben gaan nadenken wat ik nou echt graag zou willen. De horeca heeft me altijd getrokken. Van het een kwam het ander en voordat ik het wist had ik het idee voor een mobiele koffiebar”, vertelt de gedreven inwoner van Zwartsluis.

Hij stond de afgelopen maanden bij de opening van een museum, op de markt in Zwartsluis en op een braderie. “Maar vanaf het begin wist ik dat ik een vaste standplaats nodig had. Anders ben je altijd op de weekenden aangewezen en in de winter heb je sowieso minder evenementen”, vertelt Marcelino, die per toeval in Genemuiden terechtkwam. “Met mijn vriendin ben ik gaan rond rijden. Kijken wat een goede plek is. Toen kwamen we ook bij de pont. Ik sloot aan bij een rij wachtenden. ‘Waarom is hier niets?’, zeiden we tegen elkaar. Zonde!”

Vanaf komende maandag is er wel wat. Na een lange voorbereiding kreeg Marcelino het voor elkaar dat hij bij de pont mag staan. Elke dag behalve dinsdag en zondag. “De mannen van de pont zijn er blij mee. Dit is voor hen ook wat extra’s. Ik heb veel vertrouwen in deze plek. Er komen altijd mensen langs. En ik heb gekozen voor topkoffie van het merk Beukenhorst. Alle soorten koffie verkoop ik, maar ook muntthee, frisdrank, warme chocolademelk en bij mooi weer smoothies. In de winter ga ik voor snert en warme worst.”

Marcelino Platje denkt een gat in de markt gevonden te hebben. Hij zorgt in ieder geval voor een bijzondere aanvulling in Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen

5 thoughts on “Marcelino serveert topkoffie en lekkernijen bij de pont

 1. cor schreef:

  Top goed voor Genemuiden , succes

 2. Ineke schreef:

  Hé Marcelino?, Ik wens je heel veel succes.

 3. Fre S schreef:

  Tip voor Marcelino

  Ga in overleg met de pontbazen om overtochttickets te verkopen.
  Resultaat: je hebt de mensen uit de auto en voor de kraam en kortere wachttijden tijdens de overvaart
  Succes

 4. RvZ schreef:

  Leuk! Ben benieuwd en zal zeker eens een bakje komen doen! mijn advies: Ga eens kletsen met de ijswagen bij de IJsselbrug bij Hattem!

 5. J.H schreef:

  Nou, ben benieuwd! Gun t hem van harte, en wens hem oprecht alles succes, maar of je er van kan leven??

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500