Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 november 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hoedenwinkel in pand Bakkerij Slager

Geplaatst op: 28 mei 2015

Voor het pand waar bakkerij Slager nu nog huist is een nieuwe invulling gevonden. Grietje Pleijsier-Dijkstra start daar opnieuw een hoedenwinkel: ’t Hoedenkabinet. Vijftien jaar geleden sloot ze haar winkel, ‘door omstandigheden’, zoals ze zelf omschrijft. Op 28 augustus begint ze weer opnieuw.

“Het wordt echt een exclusieve winkel”, benadrukt Pleijsier. “We hebben een hele brede collectie, maar van alle hoeden hebben we er eentje.” Vanuit de verre omstreken zijn er hoeden te koop. Zo komen er onder andere hoeden van Fabienne Delvigne, die ook ontwerpt voor koningin Máxima. “We zijn bij haar langsgeweest, en hebben daar inkopen gedaan.”

Ook is ze in Düsseldorf geweest om inkopen te doen. “We zijn al sinds eind vorig jaar bezig met inkopen, maar we hadden nog geen pand”, vertelt de onderneemster. “Nu gaat de bakker er weer uit, en kunnen wij weer aan de slag.” Nog tot 13 juni huurt Slager het pand en op 15 juni komt er een schilder om het pand van een nieuwe aanblik te voorzien. Hoe de inrichting eruit gaat zien, blijft nog een verrassing. “Maar de naam zegt het eigenlijk al een beetje”, aldus Pleijsier.

Die is zich met heel veel enthousiasme aan het voorbereiden op haar nieuwe winkel. “Hoeden wordt de hoofdzaak, onder andere van de merken Whitely, Mayser en Seebergen. Ook Milie Néry, een Frans merk, is bij ons te verkrijgen.” Naast hoeden zijn er echter ook handschoenen, paraplu’s en sieraden te koop.

“Mensen kunnen altijd binnenkomen om even te kijken”, merkt Pleijsier op. “Iedereen krijgt een kop koffie met een stuk echte Gaellemuniger speculaas.” Zaterdag 29 augustus is er ‘open huis’ in de nieuwe winkel. De hele week daarna ook, op de normale openingstijden.

Op dinsdag, woensdag en donderdag is de winkel geopend van 13.30 tot 18.00 uur. Vrijdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. “En ’s avonds zijn de mensen altijd welkom, maar doe dan wel even een belletje. Dan doen we de winkeldeur open.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500