Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA pleit voor een jeugdlintje

Geplaatst op: 29 mei 2015

Als het aan het CDA ligt, krijgt Zwartewaterland een ‘jeugdlintje’. Dit ‘jongerenwaarderingsteken’ zou jaarlijks moeten worden uitgereikt aan jongeren die zich actief inzetten voor de maatschappij en de medemens.

“Het is een goede traditie om mensen die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt met een lintje te decoreren. Een criterium voor het verkrijgen van een lintje is een lange periode van maatschappelijke verdienstelijkheid. Dit maakt dat mensen vaak pas op gevorderde leeftijd in aanmerking komen voor een onderscheiding. Jonge mensen en kinderen komen vrijwel nooit in aanmerking voor een onderscheiding”, schrijft het CDA.

“Kinderen en jongeren waar de inwoners van Zwartewaterland trost op kunnen zijn, omdat ze zich belangeloos inzetten voor de samenleving, moeten in het zonnetje kunnen worden gezet. Dit kan door middel van een tastbare onderscheiding. Alle jongeren, die zich vrijwillig hebben ingezet voor een concrete activiteit, in bijvoorbeeld hun buurt, bij een sportvereniging, maatschappelijke organisatie of als mantelzorger, kunnen voor een onderscheiding in aanmerking komen. Deze onderscheiding laat zien dat Zwartewaterland veel belang hecht aan vrijwilligerswerk en investeren in onze jeugd.”

Of het er inderdaad  van komt, moet in september blijken. Dan beslist de gemeenteraad over dit voorstel.

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500