Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Duinkerken is ‘nog lang niet weg’ bij Sportclub

Geplaatst op: 29 mei 2015

Duinkerken maakte veel minuten in het eerste, zoals tegen Staphorst. Foto Helmich Lubbers

Olivier Duinkerken maakte als eerstejaars A-junior een bijzonder seizoen door. Niet alleen streed hij met zijn ploeg lang om de titel mee, maar vanwege de blessuregolf bij het eerste maakte hij ook de nodige minuten in de Topklasse. Desondanks blijft hij realistisch. “Ik kon me aardig staande houden, maar tegen al die ex-profs en topspelers merk je echt wel dat je een jongeling bij. Maar ik heb natuurlijk veel geleerd van die wedstrijden.”

De Zwollenaar bevalt het in ieder geval uitstekend bij Sportclub Genemuiden. “Samen met mijn vriend Frank Jansen heb ik lang in de jeugd van PEC Zwolle gespeeld. Wij moesten tegelijkertijd vertrekken en ik zocht een club op niveau. In Zwolle zijn die er eigenlijk niet meer. ‘Waarom ga je niet mee naar Genemuiden?’, zei Frank en daarover was ik meteen enthousiast. Na een proefwedstrijd mocht ik ook blijven”, vertelt Duinkerken.

Hij is enthousiast over de vereniging. “Ja, absoluut. Er zijn altijd mensen op de club. Of je nou voetbalt, traint of de kantine bezoekt. Sportclub Genemuiden leeft en de sfeer vind ik erg leuk. Ik ben hier nog lang niet weg hoor…”, zegt hij bijna geruststellend. Ook als Duinkerken in Groningen gaat studeren, blijft hij kortom in het groen-wit uitkomen. “Ik heb een lotingstudie gekozen en moet dus afwachten of ik in Groningen terecht kan. Lukt dat niet, dan ga ik naar Windesheim. In beide gevallen blijf ik gewoon bij Sportclub.”

Alleen is nog niet duidelijk in welk elftal hij komend seizoen speelt. “In de voorbereiding doe ik mee met de eerste selectie en dan moet ik me bewijzen. De nieuwe trainer beslist dan of ik bij de eerste selectie blijf. Dat is mijn ambitie natuurlijk wel. Daar leer je het meeste. Ik wil me als back verder ontwikkelen. Ooit kwam ik bij PEC binnen als aanvallende middenvelder, maar de laatste vijf jaar ben ik verdediger. In de A’s speel ik centraal achterin, maar daarvoor ben ik eigenlijk te klein. Als back kun je lekker naar voren denderen en daar hou ik van. Deze positie past het beste bij mij.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500