Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Prima eerste dag voor Marcelino

Geplaatst op: 1 juni 2015

“Vroeger had je van alles op de Kaai…een visboer, ijsco”, begint een bezoekster van Koffiebar Marcelino maandagmiddag een betoog. Ze is blij met de komst van de koffie, wil ze maar zeggen. “Prachtig toch…”, zegt ze tegen drie dames die vanaf de Veluwe een rondrit aan het maken zijn. “Schitterende plek dit hoor…”, vinden ze. “Heb je dit zelf gebakken?”, vragen ze wijzend op de cranberrycake van Marcelino.

Nee, dat heeft de inwoner van Zwartsluis niet. “Maar ik wil er best een mooi verhaal van maken hoor….vannacht zelf gebakken enzo”, lacht de verse ondernemer. Hij is een man van de grap en de anekdote, zo blijkt al snel. En een man met een goede eerste werkdag achter de rug. “Voor een maandag en met dit weer, heb ik denk ik een prima dag gehad. Mensen reageren enthousiast. Hopelijk doen ze dat over een tijdje nog. En ik denk dat ik het straks met het mooie weer ook van de toeristen moet hebben.”

En anders heeft hij in ieder geval nog een werkplek met een schitterend uitzicht. Zeker als het mooi weer is zoals maandagmiddag. “En ik kan mijn woonplaats zien liggen, maar daar moet ik in Genemuiden wat mee oppassen natuurlijk…”, glimlacht Marcelino, terwijl hij bezig is met een nieuw kopje koffie. De zoveelste van de dag. Of het de laatste is, weet hij nog niet. “Ik blijf net zo lang staan tot er animo is. Dat is in het begin experimenteren. Staat er veel volk, dan blijf ik”, aldus Marcelino, die nog plannen genoeg heeft voor de toekomst.

En dan stappen alweer een aantal mensen met de fiets aan de hand van de pont. Potentiële klanten op maandagmiddag.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500