Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dorcas heeft goed jaar achter de rug

Geplaatst op: 2 juni 2015

Dorcas heeft haar jaarverslag over 2014 gepubliceerd. In totaal bereikte Dorcas vorig jaar 356.832 mensen in nood en in diepe armoede, zo staat in het Dorcas Jaarverslag 2014. Dat is ruim 90.000 meer dan in 2013. Deze toename is onder meer een gevolg van het grote aantal rampen waarvoor Dorcas in actie kwam. Dorcas bood in 17 landen hulp en ontwikkeling met 166 projecten. Dat gebeurde onder meer dankzij de nieuwe winkel in Genemuiden.

Dorcas kijkt dankbaar terug op 2014. ‘Het jaar 2014 is een jaar van groei geworden. Zowel de inkomsten als de projectuitgaven namen met bijna dertig procent toe’, schrijft de Dorcas-directie in het voorwoord van het jaarverslag. Dorcas werd voor noodhulpverlening een strategische partner van het ministerie van Buitenlandse Zaken en kon grote aantallen slachtoffers van conflicten in Zuid-Soedan, Syrië, Libanon, Oekraïne en Irak helpen met onderdak, voedsel, medische zorg en kleding. Daarnaast werden er ook met meer nadruk projecten ontwikkeld met een zodanige aanpak dat de impact en duurzaamheid ervan werden vergroot.

Naast het personeel van Dorcas hebben in 2014 duizenden vrijwilligers hun schouders onder het werk van Dorcas gezet, zowel in binnen- als buitenland. Duizenden donateurs, klanten bij de 25 Dorcas-winkels, bedrijven, kerken en institutionele fondsen geven trouw voor de projecten. Dit leverde een resultaat van bijna 22 miljoen euro op, terwijl dit in 2013 nog ruim 17 miljoen euro was. De groei komt vooral door de vele giften voor noodhulp en door de drie nieuwe Dorcas-winkels die zijn gestart. De kosten voor eigen fondsenwerving bleven met 10,5 procent ruim beneden de CBF-norm van 25 procent.

De Dorcaswinkel Genemuiden heeft inmiddels haar bestaansrecht bewezen in de gemeente Zwartewaterland. Ruim € 44.000 is er al overgemaakt voor het project kinderontwikkeling.

Met inmiddels ruim 70 vrijwilligers is dit mooie resultaat tot stand gekomen en dankzij een nog steeds groeiende klantenkring. En niet te vergeten alle mensen die hun goede spullen inleveren op de Schering 25 te Genemuiden.

Benieuwd naar het jaarverslag van Dorcas Hulp? Kijk op www.dorcaswinkelgenemuiden.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500