Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kankerpatiënten genieten in Belt-Schutsloot

Geplaatst op: 6 juni 2015

VaarKracht Haventeam Belt-Schutsloot organiseert vandaag een onvergetelijke vaartocht voor kankerpatiënten. Na de hartelijke ontvangst bij Café Restaurant De Belt stapten de cliënten samen met hun familieleden in de sloepen om een mooie rondvaart door de omgeving te maken. Onder het mom van ‘even een moment geen kankerpatiënt’ krijgen de deelnemers een zorgeloze dag aangeboden.

Vandaag wordt er gevaren met zeventien sloepen, waarvoor bijna dertig vrijwilligers zich inzetten. De route voert vanaf De Belt naar de Ronduite, waarna de sloepen de Beulakerwijde oversteken en door De Wieden naar Giethoorn varen. Hier zullen ze de lunch nuttigen. Na de lunch worden de sloepen weer opgezocht en wordt er via De Blauwe Hand teruggevaren over de Belterwijde. De dag zal afgesloten worden met een fotomoment.

De  landelijke stichting die deze vaartochten organiseert is Stichting VaarKracht. Deze vrijwilligersorganisatie is opgericht om kankerpatiënten een zorgeloze dag te geven en waar kan dat beter dan op het water? Tijdens de vaartocht kunnen de cliënten  even loskomen van alles wat met deze ziekte te maken heeft. De stichting is de paraplu over diverse haventeams, die landelijk zorg dragen voor de organisatie en faciliteiten. Landelijk worden er zowel groepsvaartochten als individuele vaartochten georganiseerd.

Sip Piest, bestuurslid van VaarKracht Haventeam Belt-Schutsloot, vertelt over het belang van deze dag. “Met deze dag willen we mensen die kanker hebben een onvergetelijke dag geven. Op het water kunnen ze genieten en alle zorgen vergeten. Dit is belangrijk en waardevol, ondanks dat het maar voor een paar uur is. We noemen de kankerpatiënten hier ook geen patiënten, maar klanten.” De deelnemers komen voornamelijk uit de wijde omtrek, maar er zijn ook een aantal families die uit de buurt van Huizen komen, waar het hoofdkantoor van VaarKracht is gevestigd.

Haventeam Belt-Schutsloot bestaat nog geen jaar en krijgt daarom hulp van Haventeam Kampen. Vanaf nu wil Belt-Schutsloot minimaal eens per jaar een vaartocht organiseren. Daarom is het zeskoppige bestuur op zoek naar vrijwilligers. Er zijn schippers met sloepen nodig die bekend zijn met de omgeving en het leuk vinden om de families rond te varen. Wie interesse heeft kan contact opnemen met Haventeam Belt-Schutsloot. Het team heeft ook een eigen Facebookpagina.

Naast de inzet van vrijwilligers, wil het haventeam graag alle sponsoren bedanken. Dit zijn Attent Korthoef, Café Restaurant De Belt, Cafetaria Restaurant Het Otterswold en De Goede Watersport. Dankzij de inzet van alle betrokkenen en het prachtige weer kunnen de cliënten genieten van een onbezorgde dag op het water.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500