Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Europees succes voor steppers

Geplaatst op: 7 juni 2015

Dit weekeinde ging de Europese stepcompetitie van start op Nederlandse bodem. De rijders van Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk maakten een sterke indruk en sleepten veel prijzen in de wacht.

Op zaterdag werden in het centrum van Woudenberg een criterium en een estafette verreden en zondag stond er een duurrace op het programma op de wielerbaan van FlevOnice in Biddinghuizen. In de estafette leek het eerste damesteam (Alice Klooster, Diana Klooster en Marit van der Weerd) af te stevenen op een tweede plek achter het organiserende stepteam High Level , maar dankzij een ijzersterke slotronde van Marit werd op de streep het goud binnengehaald. Het tweede Kamperzeedijker damesteam maakte de vreugde compleet door brons te grijpen. In de twee individuele races was er bij de jeugd succes voor Marit van der Weerd (1e en 2e bij de junioren) en Johan Klooster (2e en 1e bij de pupillen). Bij de dames senioren reed Hermien Koers tweemaal naar de derde plek in het internationale veld, waarin de Nederlandse steppers vooral rekening moesten houden met de concurrentie uit Tsjechië. Ook in de categorie masters (40-50 jaar) vielen er prijzen te noteren: Diana van der Weerd haalde op beide dagen als tweede de eindstreep en Jan van der Weerd belandde, na het brons op zaterdag, een dag later nog een treetje hoger op het podium.

Voor de eerstvolgende wedstrijd reist Stepteam Selles Auto’s Kamperzeedijk op 20 juni af naar Venray. Een week later staat de Afsluitdijk op het programma

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500