Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV scoort goed op NK Acrogym

Geplaatst op: 8 juni 2015

Vijf teams van EGSV deden zaterdag mee aan het NK acrogym in Zwolle. Zij presteerden uitstekend, met een vierde plek als beste resultaat.

In de ochtendwedstrijd waren de E Niveau teams aan de beurt. Het trio Diede Pleijsier, Noëlle ten Hoeve en Maran Eenkoorn werd vorig jaar nog 3e in de junioren categorie en stapten dit seizoen over naar de senioren. Helaas maakten ze een heel klein foutje die door de jury erg zwaar werd afgestraft. Uiteindelijk haalden zij een score van 23.60 en een 14e plek. Voor het trio Marlot Doornwaard, Inge Thiele en Jenice van Dijk, die dit jaar voor het eerst samen zijn, is het al een hele prestatie dat zij op het NK staan en zij mogen dan ook heel erg tevreden zijn met hun nagenoeg foutloze oefening die hun een score opleverde van 25.45 en een 9e plek.

’s Middags was het de beurt aan het D niveau en de pupillen. Het pupillen trio Zenna Eenkhoorn, Chiara Eenkhoorn en Maaike Roetman strandde vorig jaar in de halve finale maar wisten dit jaar wel door te stromen naar het NK. Een prestatie op zich in deze pittige categorie. Zij lieten een strakke oefening zien die werd beoordeeld met een score van 25.40. Uiteindelijk leverden hen dit de ‘vervelende’ vierde plaats op, waar ze uiteindelijk heel tevreden mee zijn.

Het D niveau team Laureen Schurink, Anna-Fleur Netjes en Esther Tuinman is al een aantal jaren een trio samen en haalde vorig jaar op hetzelfde niveau de landelijke wedstrijden niet. Dit jaar redden zij het wel en lieten zij afgelopen zaterdag een foutloze oefening zien die hun een score opleverde van 25.45 en een 10e plek.

Het trio Germaine van Dalfsen, Inge Breman en Brigitte van Dalfsen heeft het hele seizoenerg goed gepresteerd en verschillende keren het podium gehaald. Afgelopen zaterdag waren zij helaas niet zo strak als dat we van ze gewend waren, maar met een score van 25.50 en een 8e plaats mogen ook zij trots terug kijken op een mooi acroseizoen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500