Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Keten moeten ledenlijst voeren

Geplaatst op: 8 juni 2015

Het college van B en W wil het huidige ketenbeleid in grote lijnen voortzetten. Volgens burgemeester en wethouders heeft dat het afgelopen decennium goed gewerkt. Er zijn minder keten dan voor de eeuwwisseling en de overlast valt mee. Wel moet duidelijker zijn wat een keet precies is en keten moeten aan wat extra regels voldoen. Ze moeten een vergunning aanvragen en een ledenlijst bijhouden.

Met de komst van Keet de Kolk wilde de gemeente destijds het aantal illegale keten indammen. Dat is gelukt, al was er rond 2007 weer een groei zichtbaar. Na een aantal incidenten wilde de gemeenteraad recent het ketenbeleid weer onder de loep nemen. Met een nota van het college in de hand gaat dat volgende week donderdag gebeuren.

Het college stelt daarin voor het ‘succesvolle’ beleid van de afgelopen jaren voort te zetten. Wel wordt duidelijker omschreven wat een keet is. Dat is een losstaande bouwwerk dat speciaal is ingericht voor ontmoetingen van jongeren. Keten rond de jaarwisseling vallen daar niet onder.

Wie een dergelijke keet wil starten, moet vanaf nu een gedoogvergunning aanvragen, als het aan het college ligt. Tijdens een gesprek komt dan ook het alcoholontmoedigingsbeleid ter sprake. Ook moet een ledenlijst worden bijgehouden van mensen die de keet bezoeken. Politie en jongerenwerkers gaan straks regelmatig de stand van zaken rond de keten analyseren.

Het college wil ook dat er een jaarlijkse avond voor ouders komt. Die krijgen dan de meest recente informatie van de GGD over alcoholinname onder de jongeren van Zwartewaterland te horen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500