Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
7 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kinderen Ichthus weten alles over fruit

Geplaatst op: 9 juni 2015

Kinderen van kindcentrum Ichthus weten alles over fruit. In een project zijn de kinderen vrijdag actief bezig geweest om van alles over fruit te leren. Maar daar hoort natuurlijk wel echt fruit bij! Dat wilde de Boni supermarkt sponsoren. ’s Ochtends om 10 uur begon het project bij de peuters van de peuterspeelzaal. Er werd fruit geproefd, gelikt, er naar gekeken en gevoeld. Bij de andere activiteiten werden er fruitpuzzels gelegd en fruitkleurplaten gekleurd.

Om 11 uur kwam groep 1 van  juf Astrid naar buiten om fruitroof, fruitloop en een fruitquiz te doen. De temperatuur was inmiddels al naar 25 graden gestegen dus de kinderen hadden er heerlijk weer bij. En wat hebben ze genoten! Het stelen van fruit bij een boze boer, het lopen met een mandarijn op je lepel en allerlei moeilijke vragen over de kleur van een aardbei of de kleur van een appel.

Na de middag kwam de BSO. Met 12 kinderen werd er hard gekleurd en werden er weer allerlei leuke spelletjes gedaan. Het was inmiddels al 30 graden maar de kinderen deden nog goed hun best!

Om half 4 kwam de oudste groep van de BSO. Omdat de opbrengst niet groot was moest er ingekort worden op de spellen. Maar dat gaf niet. De kinderen hebben kunnen blikgooien, druifhappen, banaanhappen (variant op het koekhappen), meloencurling en nog heel veel meer! Al met al was het een geslaagde dag en wil het projectteam de Boni bedanken voor het overheerlijke fruit!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500