Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

College: regels paracommercie werken goed

Geplaatst op: 9 juni 2015

Volgens het College van B en W werken de regels rond de zogenoemde paracommerciële instellingen goed. Bij 25 controles zijn geen overtredingen geconstateerd. De gemeenteraad besloot vorig jaar dat paracommerciële organisaties (voetbalclubs, keten etc.) jaarlijkse zes feestjes van ‘persoonlijke aard’ mogen houden. Die regel moet oneerlijke concurrentie met de horeca voorkomen.

De gemeente wilde dergelijke feestjes eerst alleen toestaan in Het Trefpunt, de Driester en de lokale kerken. Een meerderheid van de gemeenteraad vond het echter oneerlijk voor mensen die daaraan niet verbonden waren. Daarom kunnen die nu ook bij andere gebouwen en locaties terecht. Volgens het college blijkt dat beleid in het eerste jaar goed te werken. Klachten zijn niet binnengekomen en uit de steekproeven blijkt dat organisaties zich houden aan de regels. Al geeft het college toe dat handhaving lastig is.

De gemeenteraad bespreekt volgende week of het net zo tevreden is als het college. Ook moet de politiek zich dan uitspreken over een aanvullend voorstel. Het college wil zijn welzijnsinstellingen als het Teeuwland in Hasselt en de Nieuwe Schans in Zwartsluis van de regels uitsluiten. Daar mogen dan meer dan zes feestjes van persoonlijke aard worden gehouden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500