Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overleg over zwembaden krijgt volgende week vervolg

Geplaatst op: 9 juni 2015

Vertegenwoordigers van de gemeente en de Stichting Zwembaden Zwartewaterland (SZZ) spreken dinsdag 16 juni weer met elkaar over de bezuinigingen op de zwembaden. Dat is een vervolg op drie eerdere gesprekken die ‘constructief’ zijn geweest, zo schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad ging vorig jaar akkoord met een extra bezuiniging van 200.000 euro op de zwembaden vanaf 2016. Volgens SZZ betekende dat in eerste instantie in feite dat er een zwembad dicht moest. Dat leidde tot een aantal publieksacties en protesten. In de gesprekken heeft de gemeente nu een voorstel gedaan dat ‘past binnen de kaders van de begroting en de samenwerking tussen gemeente en SZZ’.

Beide partijen wilden na dat laatste gesprek op 22 mei tijd om het voorstel nader uit te werken. Dit met de intentie om er bij het overleg van 16 juni ‘uit te komen’. Of dat betekent dat alle drie zwembaden open kunnen blijven, moet volgende week blijven. Eerder leken betrokkenen daarover redelijk positief. Wethouder Visserman zwom maandag in Genemuiden nog met een AquaVaria-groepje dat bang is dat het zwembad in Genemuiden dicht moet. Na afloop wilde hij weinig zeggen over de voortgang van de gesprekken, behalve dat die in goede harmonie verlopen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500