Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Haar bevestigt zijn reputatie

Geplaatst op: 9 juni 2015

Op de tweede dagfondvlucht van het seizoen 2015 laat Albert van der Haar zien dat hij een paar jaar terug terecht bij de kampioenen van Nederland op het podium stond. Nadat Albert zijn goede duiven naar het kweekhok heeft verhuist laat hij zien dat hij een paar knappe opvolgers in zijn vliegploeg heeft. Met een achttal duiven in de strijd vanaf Chateaudun pakt hij in de vereniging maar liefst zes prijzen.

De duiven van 13 deelnemers van De Snelvliegers werden zaterdag 6 juni om kwart over acht gelost en begonnen toen aan hun opgave om 605 kilometers te overbruggen om thuis in Genemuiden te komen. Met een Noord-Westen wind bereikten de duiven een snelheid van goed 80 kilometer per uur. Binnen twee minuten van elkaar bereikten de eerste drie duiven Genemuiden maar de jaarling doffer van Albert was de snelste, gevolgd door een duif van Siem en Karst Kolk. Ook pakten deze beide duiven (liefhebbers) de zo fel begeerde teletekst vermelding.

De uitslag van Chateaudun, 158 duiven:

Albert van der Haar, 1, 4, 7, 11, 13

Siem en Karst Kolk 2, 8, 24

Gerrit Jan Beens 3, 5, 14, 20, 23

Albert van Riesen 6, 10, 18

Bert Bekendam 9, 12, 21

Piet Breman 15, 16, 22

Peter Timmerman 17

Harm Bruintjes 19

Gerard Heutink en Zoon.

 

De dagfond duiven hebben nu 14 dagen de tijd om te herstellen van hun inspanningen en zullen dan bij goed weer op zaterdag 20 juni vliegen vanuit Bourges, 665 kilometer.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500