Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwolle begint met vervolg Hasselterweg

Geplaatst op: 11 juni 2015

Ook interessant voor veel Genemuidenaren: Zwolle begint eind augustus met de tweede fase voor de aanleg van de Hasselterweg. Onderdeel daarvan is de vijfhonderd meter lange Boxem-tunnel. De onteigeningsprocedure is afgerond. De gemeente Zwolle is daarmee eigenaar van de grond geworden die nodig is voor het doortrekken van de weg van Stadshagen-Noord richting Hasselt.

De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van de weg en het plaatsen van een  geluidsscherm  ter hoogte van Scholtensteeg 6 en Breecamp Oost ter hoogte hoek Stadshagenallee/Hasselterweg. Ook komt er een geluidswal aan de zijde van Stadshagen (Breezicht) en een schanskorf op de geluidswal in Breecamp Oost . De komende maanden worden al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Naar verwachting wordt de weg in het najaar voor het verkeer opengesteld.

Het doortrekken van de Hasselterweg is vertraagd als gevolg van een onteigeningsprocedure, nu deze is afgerond kan de weg worden afgemaakt. De Hasselterweg  (N331) wordt bij Stadshagen-Noord verlegd in westelijke richting. Hierdoor komt de weg voor het verkeer van en naar Hasselt buiten Stadshagen om te liggen. Onderdeel van dit nieuwe traject vormt de 525 meter lange Boxemtunnel, die in het najaar definitief in gebruik kan worden genomen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500