Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo zingt in Emmeloord

Geplaatst op: 13 juni 2015

Archieffoto Erik Eenkhoorn

Chr. Genemuider mannenkoor Stereo zong zaterdag, samen met het jongerenkoor Deum Fidentes in de Moriakerk (Gereformeerde Gemeente) in Emmeloord. Om half acht werd er, nadat beide koren binnen gekomen waren, begonnen met samenzang. Na een vakkundig voorspel van organist Jorrit Woudt (Enschede) werd Psalm 108 vers 1 en 2 ingezet. De kerk leent zich uitermate goed voor samenzang, zo bleek. Ook de bovenstem ontbrak niet bij vers 2.

De opening werd verzorgd door een lid van de plaatselijke evangelisatiecommissie, die begon met een stuk te lezen uit de bijbel, waarna hij voorging in gebed, en vervolgens vertelde waarom de collecte zo belangrijk is!

Deum Fidentes kwam het podium op. Jacob Schenk, dirigent, vertelde in het kort, dat we het eerste blokje konden zien als ‘Liederen uit de diepte’, en het tweede blok als ‘Liederen uit de hoogte’. Het koor begon met een bewerking van Martin Zonnenberg: Uit de diepten Heer. Heel gedragen en kalm gezongen, waarbij de rillingen je over de rug liepen….

Hierna kwam het lied: Als een hert, een bewerking van de dirigent zelf, gevolgd door het lied: Sicut Cervus, een vergelijkbaar lied. En dat werd adembenemend gezongen! Alle partijen waren afzonderlijk buitengewoon goed te volgen, en de dirigeerkunsten van Schenk dreven het alles tot een mooi geheel!

Nadat het koor het podium verlaten had, en er samenzang was geweest, was het de beurt aan de ‘mannen’. Stereo begon met Psalm 136. Geweldig uitgevoerd, waarbij het enthousiasme van de dirigent, door sommigen zeer werd gewaardeerd!

Oude tijden herleefden met twee arrangementen van Klaas Jan Mulder: Eén Naam is onze hope, en Ga mij niet voorbij o Heiland, waarbij er een solo was van koorsolist Henk de Boer. Geëindigd werd met het lied Prijs, mijn ziel, de Hemelkoning. waarbij het koor zich van alle kanten liet zien. Statig, heel ingetogen, en uiteindelijk naar een heerlijke climax werkte, waar het eindigde in een lofzang!

Jorrit Woudt gaf een spetterende orgelsolo over Psalm 101. Alle kanten van het orgel, van boven tot onder, en van links tot recht werden benut!

Deum Fidentes begon met hun blok ‘Liederen uit de hoogte’. Na het lied God shall wipe away, volgde een hoogtepunt, toen Irish blessing werd ingezet. Wat was dat een genot om naar te luisteren! Complimenten aan het koor! Nadat het lied O worship the Lord was gezongen was er een collecte voor de evangelisatiecommissie, waarna er samenzang was, zoals (bijna altijd als Stereo erbij is) met Gællemuuniger bovenstem!

Stereo kwam het podium op, en begon met een lied van Jaap Kramer: Rots der Eeuwen. Een nieuw lied, waarbij een sprankelende solo werd verzorgd door bariton Leo Stam. Hierna volgde het lied Als ik een kruis moet dragen, waarbij er een grote rol voor de baspartij was weggelegd. Na het lied Zie ons wachten, was het tijd voor het hoogtepunt: Psalm 146. “Dit blijft toch het mooiste nummer van allemaal”, zei iemand na afloop.

Na de sluiting werd er gezongen: De Lichtstad, en ‘zo als dat hoort’ ging dat met een tweede stem. Een geweldige avond werd afgesloten!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500