Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Blauwe parkeerzone in centrum

Geplaatst op: 15 juni 2015

In het gebied rondom de nieuwe winkels en ’t Olde Staduus in Genemuiden wordt vanaf 22 juni 2015 een blauwe parkeerzone ingesteld. Het gebied is ingericht als een stop en shop gebied. De parkeerduur is maximaal 1 uur en een blauwe parkeerschijf is verplicht. Parkeren zonder parkeerschijf en fout parkeren in deze zone, maar ook in omliggende straten, levert in de eerste weken een waarschuwing op.  Daarna worden boetes uitgedeeld.

De blauwe parkeerzone is te herkennen aan het verkeersbord aan het begin van het parkeergebied en de blauwe streep bij ieder parkeervak. In de blauwe zone is het gebruik van een parkeerschijf verplicht. Op stoepen en op de laad- en los plekken geldt een parkeerverbod.

Niet alleen in de blauwe zone wordt gehandhaafd maar ook in de Kruisstraat, Langestraat tot Simondstraat en het Havenplein tot aan de Simondstraat.

Afgelopen maanden is, samen met  ondernemers, gewerkt aan een nieuwe inrichting voor het gebied rondom de nieuwe winkels en ’t Olde Staduus in Genemuiden. Naast het instellen van de blauwe zone zijn op initiatief van de ondernemers ook invalidenparkeerplaatsen gerealiseerd en fietsers kunnen hun fiets in de stalling bij de ingang van de Hema zetten.

Een aantal ondernemers in het gebied delen in de komende periode parkeerschijven uit. Deze worden ook huis aan huis verstrekt in Genemuiden.

 

Kracht van de samenleving

De gemeente zet steeds meer in op het creëren van ruimte voor initiatieven vanuit de samenleving. Inwoners en bedrijven weten bij uitstek wat er speelt in hun leefomgeving en hebben vaak goede ideeën. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om inwoners te betrekken bij de plannen om zodoende meer en beter gebruik te kunnen maken van de kracht van de samenleving.

Inwoners die ideeën hebben over het verbeteren van de leefomgeving kunnen hierover contact opnemen met de gemeente; vraag naar één van de kerncoördinatoren!”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500