Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Inbraak bij Boni-supermarkt

Geplaatst op: 15 juni 2015

Bij de Boni aan de Klaas Fuitestraat heeft in de nacht van zondag op maandag rond half 2 een inbraak plaatsgevonden. Via het dak probeerden inbrekers om het pand binnen te komen. Ze kwamen echter niet verder dan de meterkast. “Dat is omdat we een goede deur hebben”, zegt bedrijfsleider Jan Schonewille, bij wie de schrik vanmorgen om het hart sloeg. “Dit is niet iets wat je elke dag wilt tegenkomen.”

“In eerste instantie hebben we het niet opgemerkt. We kwamen er achter omdat de telefoon het niet deed. Er is een monteur gekomen om het probleem op te lossen en toen ontdekten we dat men in de meterkast was geweest.” Daar hebben de inbrekers huisgehouden: enkele kabels waren doorgeknipt. “Waarschijnlijk met de bedoeling om de beveiliging uit te schakelen, maar dat is niet gelukt.”

Tot veel problemen heeft de inbraak niet geleid. “We hadden alleen de eerste openingsuren geen pin, verder deed alles het gewoon”, vertelt Schonewille. Op de beelden van de beveiligingscamera’s is niets te zien, wel zijn er voetsporen op het dak gevonden. Een forensisch inspecteur is daarmee aan de slag gegaan.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500