Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 maart 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bezwaarschriften teruggetrokken na ‘gesprek’

Geplaatst op: 16 juni 2015

De gemeente neemt sinds kort contact op met mensen die een bezwaarschrift indienen. En dat blijkt te werken. 27 mensen trokken in 2014 hun bezwaarschrift voor dat de Commissie bezwaarschriften zich er over boog. In totaal kwamen 65 bezwaarschriften binnen. “Deze zogenoemde pre-mediation blijkt werken. Met een goed gesprek kun je begrip kweken”, aldus burgemeester Bilder,

De Commissie bezwaarschriften heeft haar jaarverslag 2014 aangeboden aan de gemeentelijke bestuursorganen. Uit het jaarverslag blijkt dat het aantal bezwaarschriften ten opzichte van 2013 licht is toegenomen. In 2014 zijn 65 bezwaarschriften ingediend tegen 56 bezwaarschriften in 2013. Burgemeester Bilder namens het college van burgemeester en wethouders: “De stijging is voor een groot deel te verklaren. In 2014 zijn in de gemeente Zwartewaterland de ondergrondse afvalcontainers geplaats. Tegen de plaatsing van deze ondergrondse containers zijn 11 bezwaarschriften ingediend.”

Direct na ontvangst van een bezwaarschrift neemt een medewerker contact op met de bezwaarmaker. Gekeken wordt hoe een oplossing gevonden kan voor het bezwaarschrift, de zogenaamde pré-mediation. In de meeste gevallen volgt een gesprek, waarbij zowel een toelichting op het bezwaar als op het besluit wordt gegeven. Dit leidt vaak tot een nieuw besluit of het intrekken van het bezwaarschrift. Hiermee worden lange procedures voorkomen. “En daarmee bespaar je ook kosten. Ambtenaren zijn anders bezig met brieven schrijven, vergaderen en rapporteren”, aldus Bilder.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500