Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kolk en Kolk winnen ‘vlucht van het jaar’

Geplaatst op: 17 juni 2015

Voor de mannen op de overnacht vluchten klinkt Sint Vincent als muziek in de oren. Door velen wordt dit betiteld als de vlucht van het jaar. De droom van een ieder is daar een keer een eerste Nationaal op te vliegen. Maar wil je die winnen dan moet alles, maar dan ook alles, meezitten en uiteraard moet je dan eerst de eerste van Genemuiden zijn.

Die eer was voor dit jaar weggelegd voor Siem en Karst Kolk. Op de hokken aan de Blokhuisweg is alles gericht op de verre vluchten, 600 kilometer tot aan ongeveer 1100 kilometer. Dat ze de focus goed hebben gehad blijkt al uit de prestaties op de dagfond vluchten. Nu op Sint Vincent slaan ze weer toe. Gelost op vrijdagmiddag 12 juni om 14.00 uur klokten ze hun duif op zaterdagmiddag 13 juni om 12.33 uur. Deze duif had toen 1133 kilometers afgelegd.

Lamert Grolleman pakt plaats twee, hij klokte zijn duif om 12.58 uur. Regionaal betekende dat wederom twee vroege duiven vanuit Genemuiden.

De uitslag:

Siem en Karst Kolk 1, 6, 7, 8

Lambert Grolleman 2

Johand Heutink 3

Harm Bergman 4, 5

Johan Heutink 9

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500