Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Piet Breman pakt de winst

Geplaatst op: 17 juni 2015

Met bijna 110 kilometer per uur knalde de jaarling doffer, de 065, van Piet Breman jongstleden zaterdag over Genemuiden. Een aantal liefhebbers zag deze duif als een bliksemschicht naar beneden knallen en het was overduidelijk dat deze voor de eerste prijs ging. Echter werd dat nog een nek aan nek race met een duif van Herman van der Haar.

Wonend voorin Genemuiden klokte Herman zijn duif op 14.43.51 en Piet klokte om 14.43.59. Na het opmaken van de uitslag werd duidelijk dat deze close-finish in het voordeel van Piet Breman beslist werd omdat zijn hok ruim 400 meter verder staat dan het hok van Van der Haar.

In het verenigingsconcours waren 197 duiven ingezet. Dit aantal loopt elke week achteruit omdat het vliegseizoen op alle fronten volop aan de gang is. Veel liefhebbers maken nu een keuze om de duiven te spelen om de dagfond of op de overnachtfond en dat drukt begrijpelijkerwijs het aantal duiven op de snelheidsvluchten.

De uitslag van Soissons, afstand 407 kilometer:

Piet Breman 1, 9, 20

Herman van der Haar 2, 15, 22

Gebroeders Bakker 3, 4, 16, 25

Reind Breman 5, 24

Tiem Schilder 6, 17, 18

Jan ten Hoeve 7

Albert van Riesen 9, 10, 12, 14

René van der Sluis en Zonen 11

Gerrit Jan Beens 13

Gebroeders Eenkhoorn 19

Gerard Heutink en Zoon 21

André Roetman 23.

 

Komende zaterdag zijn er wel liefst vier vluchten. De mannen van overnachtfond, de mannen van de dagfond, de mannen van de vitesse  voor een ieder is er wat wils. Daarnaast vervliegt de Zuid Limburgse Unie nog een vlucht vanuit het Franse Pau. Hier heeft Harm Bergman zijn fondkleppers op mee.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500