Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Braderie Genemuiden in trek bij bezoekers en handelaren

Geplaatst op: 18 juni 2015

De zomerbraderie in Genemuiden is niet alleen populair onder bezoekers, maar ook onder marktkooplui. Dat zegt organisatiebureau Apeldoorn2000. “Soms zie je dat markten na een editie met slecht weer wat inzakken, maar dat is in Genemuiden niet het geval. Handelaren willen graag een plekje”, aldus het bureau. De braderie staat dit jaar voor 1 juli op de kalender.

Met de inschrijvingen gaat het ook dit jaar goed. Apeldoorn2000 heeft een lijst met zestig kraamhouders opgesteld. Uiteraard weer met een gevarieerd aanbod. “Tafelzeil, sieraden, stripboeken, kookbenodigdheden, houten tekstborsten, worst, metalen wandbladen en elpees, klompen en bedrijfskleding en aardbeien en kersen”, somt het organisatiebureau enkele aanbieders op.

En die staan dit jaar in het vernieuwde centrum van Genemuiden. Bezoekers die dit nog niet hebben gezien, slaan kortom twee vliegen in één klap. Recent vestigde zich bijvoorbeeld de Hema in Genemuiden en de plaats heeft ook een groot aantal modezaken en speciaalzaken. Bovendien is er de laatste jaren meer plek voor terrassen ontstaan.

De verwachting van Middenstand Vereniging Genemuiden (MVG) is daarom dat de braderie dit jaar veel volk trekt. Naast de kramen is er ook ander vertier. “Wij zorgen weer voor een kinderattractie en we willen dit jaar ook een soort straattheater presenteren”, zegt Apeldoorn2000. “Belangrijk is dat de kwaliteit van de markt hoog is. Daarom zeggen we soms ook ‘nee’ tegen handelaren. Je moet een gevarieerd en interessant aanbod bieden aan de bezoekers.”

De braderie is van 14.00 tot 21.00 uur.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500