Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Oplossing zwembaden lijkt haalbaar

Geplaatst op: 18 juni 2015

“Wij kunnen niet verwachten dat ze gaan toveren”, zei Astrid Dijkstra (PvdA) over de Stichting Zwembaden Zwartewaterland, die een bezuiniging van 200.000 euro op haar bordje krijgt. Daarover is de stichting nog in gesprek met de gemeente.

Nu heeft de gemeente een voorstel gedaan aan de stichting om de gemeente met ingang van 2016 geen detacheringskosten van gemeentelijk personeel meer in rekening te laten brengen. Dat sluit aan bij de afspraken die in de uitvoeringsovereenkomst staan. In de praktijk worden tot nu toe de detacheringskosten door de gemeente gedeclareerd en vervolgens vergoed door de stichting. Afhankelijk van al dan niet vervroegd uit dienst gaan van één of meerdere medewerkers bedragen deze kosten minimaal 100.000 euro voor 2015.

Tot nu toe heeft de stichting geen verzekeringskosten en geen fiscale eigenaarslasten vergoed gekregen, terwijl dit wel overeengekomen was in de exploitatieovereenkomst. De stichting heeft recht op vergoeding van deze kosten die afgerond 40.000 euro per jaar bedragen.

Het is nog niet bekend of de stichting dit voorstel accepteert.  “Voorlopig zie ik het nog alszijnde ‘haalbaar’”, zei wethouder Visserman tijdens de vergadering. Dijkstra was er niet enthousiaster om: “Nu wordt er gepraat, maar dat is reparatiewerk. U lijkt er ook nog uit te komen. Dat is hartstikke mooi, maar had van tevoren gekund. Het eenzijdig opzeggen van overeenkomsten kan niet.”

Ook John Smits van de VVD was niet enthousiast. Hij deed een oproep aan het college: “U heeft de mogelijkheid om te zeggen tegen de raad dat u niet kunt voldoen aan taakstelling die zij u meegegeven heeft.”

Maarten Slingerland (SGP) was dat niet met hem eens. “Wij hebben opgeroepen dat de taakstellende bezuinigingen moeten worden gehaald. Dat moet ook hier gebeuren.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500