Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Forelvissen’ klaar voor lustrum

Geplaatst op: 19 juni 2015

(door Bas Wilberink/De Stadskoerier) Stichting Forelvissen Genemuiden viert zaterdag 20 juni het lustrum van het jaarlijkse forelvisevenement in de tweede kolk, gelegen naast Keet de Kolk. De opbrengst gaat dit keer naar de door Mariska van Dalfsen opgerichte stichting Warmayllu.

De Genemuidense zet zich in voor kansarme jeugd in onder andere het Andesgebergte in Peru. De opbrengst wordt besteed aan de uitbreiding van de bakkerij en timmerwerkplaats van de middelbare technische school in Chamis, een dorpsgemeenschap in de Andes.

“We hebben in Genemuiden gevraagd naar suggesties voor een goed doel, dat een connectie heeft met Genemuiden”, legt de organisatie uit. “Ook deze stichting, die dringend geld nodig heeft, werd geopperd. Dat sprak ons aan.”

De organisatie hoopt naast de deelnemende vissers (naar verwachting tussen de 100 en 150) dit jaar ook meer publiek te trekken. “Omdat het ons lustrum is, willen we het wat grootser aanpakken”, aldus de organisatie. “Wij hebben een gezellig terras en daarnaast wordt ook het terras van de naastgelegen toneelvereniging er bij getrokken. We verkopen onder andere snacks, hamburgers en er wordt vis gerookt. We hopen dat het terras vol raakt, want ook de opbrengst van de consumpties gaat naar het goede doel.”

Verder heeft de organisatie bij bijna alle basisscholen kleurplaten afgeleverd. Kinderen kunnen deze op de dag zelf ingekleurd inleveren op het terras van Keet de Kolk of de toneelvereniging. “Ze krijgen dan een presentje. In verschillende leeftijdscategorieën worden vervolgens prijzen uitgereikt.”

Ook is er een grote verloting. Omdat dit jaar het lustrum wordt gevierd, is er een bijzondere hoofdprijs. De winnaar krijgt een vlucht van 30 minuten vanaf Teuge, dichtbij Apeldoorn. Deze prijs wordt aangeboden door Ok Websites.

De organisatie hoopt 20 juni eenzelfde bedrag als vorig jaar op te halen, zo rond de 2.500 euro. In totaal worden zo’n duizend vissen uitgezet in de tweede kolk. “Het gaat om zalmforellen en gewone forellen. En in verband met het vijfjarig bestaan zijn er dit jaar ook goudforellen.”

Er kan de hele dag gevist worden, of een dagdeel. De hele dag vissen kost 15 euro, een dagdeel 10 euro. Vanaf 6.00 uur kunnen visliefhebbers zich aanmelden, de start is om 7.00 uur. De dagdelen zijn van 7.00 tot 12.00 uur en van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie over het forelvissen is te vinden op www.stichtingforelvissen.nl of op Facebook (‘Forelvissen voor het goede doel’). De kleurplaat is ook te downloaden via de site en te vinden bij de supermarkten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500