Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
13 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van der Velden wil goals maken en belangrijk zijn

Geplaatst op: 19 juni 2015

“Laten we zeggen vijftien…”, glimlachte de nieuwe Sportclub-spits Stef van der Velden op de klassieke vraag van Raymond Koning in het Genemuiden Actueel Sportcafé: hoeveel doelpunten ga je dit seizoen maken? Al te belangrijk is dat aantal ook weer niet, voegde Van der Velden snel toe. “Een spits kan een ploeg helpen met goals, maar ook door anderen beter te laten spelen”, klonk het al bijna even klassiek.

De boomlange spits woont in Enschede en werkt in Almelo als sportstimulator. Ook heeft hij op drie plekken een voetbalschool. Ondanks dat drukke bestaan komt hij graag naar Sportclub Genemuiden. Dat betekent minimaal drie keer in de week anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. “Natuurlijk heb ik dat goed besproken met mijn ouders en mijn vriendin, maar ik heb met mijn 27 jaar de ambitie om op hoog niveau te spelen. Als Sportclub Genemuiden dan komt is dat een mooie kans”, aldus Van der Velden.

Hij noemt het ‘natuurlijk een teleurstelling’ dat de club niet meer in de Topklasse uit komt. “Toen ik tekende stonden ze er nog redelijk voor, maar daarna kwam er een slechte serie. Dan zie je het wel aan komen. Heel jammer, want de zaterdagtopklasse lijkt me een prachtige competitie met veel mooie wedstrijden. Die heb je in de Hoofdklasse C ook wel, maar de uitdaging moet toch zijn om weer terug te keren naar de Topklasse.”

Van der Velden rook ooit aan het betaalde voetbal. “Bij Heracles bungelde ik tussen de beloften en het eerste elftal. Op een gegeven moment moesten veel beloften weg en daar zat ik ook bij. Toen kwam ik bij Veendam terecht, maar daar heb ik het ook niet gered. Dan moet je realistisch en eerlijk zijn: ik was blijkbaar niet goed genoeg”, zegt Van der Velden, die zich in het Sportcafé een toegankelijke en sympathieke jongen toonde.

Als speler is hij een echte spits. “Ik ben lang en dan ben je vaak een goed aanspeelpunt. Ook ben ik sterk aan de bal en ik beweeg veel. Wat dat betreft moet ik mijn energie kwijt kunnen. Daarom ben ik ook blij dat we maandag alweer beginnen met trainen, al is dat ook wel even wennen. Sportclub begint altijd vroeg aan de voorbereiding en onderbreekt die vervolgens. De kennismaking met de groep en de trainer is al geweest. Ja, dat was een hele leuke en mooie bijeenkomst. De avond vloog voorbij.”

Van der Velden reageerde nog mooi op de dames van EGSV die over acrogym vertelden. “Ik heb een tijd sportles gegeven in het speciaal onderwijs. Daar gaf ik ook acrogym, maar die jongens en meiden gingen wel wat anders met elkaar om dan bij EGSV. Ze vlogen soms door de lucht…”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500