Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

6500 euro bij elkaar gefietst

Geplaatst op: 20 juni 2015

Mans Bos haalt de streep. Tekst en foto's Enrico Kolk

Applaus bij binnenkomst van de fietsers van de STG sponsortocht die vanmorgen uit Münster vertrokken. Het applaus was niet onterecht. Niet alleen bereikten zij na 225 kilometer rond 16:30 het eindpunt, ook zorgden ze voor 6500 euro voor de stichting ‘Maud voor Leven’ en de kinderboerderij. 

Zo’n 60 fietsers vertrokken vanmorgen vroeg uit de Duitse stad. Mans Bos (60) was één van hen. Hij is blij bij terugkomst: “Het was hartstikke mooi. Alles goed geregeld, perfect.” Met een gemiddelde snelheid van 27/28 kilometer per uur was het, volgens hem, voor iedereen goed te doen. “Voor sommigen was het wat zwaar, dat heeft ook te maken met de leeftijd. Maar je doet ’t samen hè.”

Vooraan de groep rijdt een auto, waarachter enkele koplopers fietsen. Die geven het tempo aan. “En dat is zodanig dat iedereen het bij kan houden. Er is niemand afgevallen.” En ook Bos is goed vanaf gekomen. “Over twee jaar doe ik weer mee, als ik gezond mag blijven.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500