Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mogelijk ‘zomerabonnement’ bij tennisvereniging

Geplaatst op: 20 juni 2015

’t Eerste Wittien denkt na over de mogelijkheid van een zomerabonnement. Dat antwoordde bestuurslid Johan Oostijen in het Genemuiden Actueel Sportcafé op vragen uit de zaal. Een vraagsteller denkt dat de tennisvereniging dan meer leden zou kunnen hebben. Voetballers zouden dan in de zomerstop kunnen tennissen. ’t Eerste Wittien doet vandaag overigens mee aan de tenniskampioenschappen van Zwartewaterland.

De vereniging aan de Sportlaan heeft momenteel 180 leden en streeft naar 250 leden. “Wij hebben inderdaad wel eens meer leden gehad, maar we zijn nog steeds een hele gezellige club. Met het mooiste terras van Genemuiden en vier schitterende banen. Maar we willen graag nog wat groeien, vooral in de jeugd. Wij hebben nu dertig jeugdleden. Wat dat betreft passen we binnen de landelijk trend. Na het Richard Krajicek-effect is het moeilijk om jongeren binnen te halen. We kijken jaloers naar de voetbalvereniging”, glimlachte Oostijen.

Hij doelde daarmee op de concurrentie voor de sport. “Als drie jongens in een klas voetballen, volgen de nummers vier tot en met zeven vanzelf. Dat is voor ons lastig”, aldus Oostijen, die vertelde dat ’t Eerste Wittien nog steeds vooral een gezelligheidsclub is. “Echte talenten moeten naar Zwolle en Raalte, waar ze op hoog niveau kunnen spelen en trainen. In heel Zwartewaterland is het tennis vooral een gezellige sport. Al zijn de wedstrijden tijdens de kampioenschappen echt leuk om naar te kijken.”

Of het echt komt van een ‘zomerabonnement’ moet nog blijken. “Wij kijken er intern zeker naar, maar er zitten nogal wat haken en ogen aan. Je moet goed regelen wanneer iemand wel of niet de banen mag betreden. Voor een relatief kleine vereniging als de onze kan dat lastig zijn. Maar we kijken er zeker naar.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500