Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De beste gymnasten van Genemuiden

Geplaatst op: 21 juni 2015

Afgelopen zaterdag was het een drukste van een jewelste in d’Overtoom van Genemuiden. Maar liefst 148 meisjes lieten hun Turn en Acro kunsten zien. Het was een vol programma maar het verliep uitstekend. De ochtend startte met het turnen. De 26 selectie dames, wisselend tussen de 6 en 17 jaar oud, wisten het eigen publiek zeer te verrassen met hun mooie oefeningen. Uiteindelijk kon er maar 1 turnster clubkampioen worden. Maaike Roetman mocht in haar categorie Junioren haar beker in ontvangst nemen en mag zich daarmee clubkampioen 2015 noemen.

Na het turnen was er een spetterend optreden van de peuters en kleuters van EGSV. Ze lieten hun oefeningen verkleedt en wel op muziek zien. Iedereen kreeg een mooi diploma en een gouden medaille. Terwijl de peuters nog maar net klaar waren stonden de recreanten van EGSV al weer klaar voor de opmars. Maar liefst 40 meisjes en 1 jongen deden hieraan mee. Best spannend voor deze groep, want voor sommigen was het nog maar hun eerste wedstrijd. Bij de recreanten was het een heuse nek aan nek race. Uiteindelijk was het Linda Hammer die met de beker naar huis ging!

In de middag was het Acro gedeelte aan de beurt.  Eerst de 18 Acro Maatjes. Dit is een groep waarbij meisjes tussen de 5 en 8 jaar de eerste basiselementen van Acro worden aangeleerd. Het afgelopen jaar hebben ze maar liefst 5 diploma’s behaald. Zaterdag moest hun laatste diploma nog behaald worden voordat ze door mogen stromen naar de AcroRecreatie groep. Natuurlijk hebben deze meiden hun 6e diploma allemaal behaald en mochten ze één voor één het podium betreden waar ze ook allemaal een gouden medaille ontvingen.

Na de Acro Maatjes was het de beurt aan de ervaren Acrogymnasten.  De 14 teams hebben het afgelopen seizoen uitstekend weten te scoren en hebben met z’n allen maar liefst 27 keer op het podium gestaan. Maar clubkampioen worden stond voor de meesten aan het eind van dit seizoen nog wel boven aan het lijstje. Ook hier was het erg spannend en scheelde het maar 0.20 punten op de titel! Zenna Eenkhoorn, Maaike Roetman en Chiara Eenkhoorn knalden op de vloer en werden dan ook Clubkampioenen Acrogym 2015. De Acro Recreanten teams konden nog even snel spieken bij de Acro Selectie voordat ze aan de beurt waren.  8 Teams hebben de laatste weken keihard getraind om de laatste puntjes op de i te zetten. Ook hier kan er maar 1 de beste zijn. Het team wat bestaat uit Nina Naberman, Roos Kattenberg en Jodie Vermeer scoorden het hoogst en mochten de beker in ontvangst nemen.

Met 2 bekers in handen mogen we Maaike Roetman als grote winnaar van dit kampioenschap noemen! Het seizoen van EGSV is met dit kampioenschap ten einde gekomen en nu mag iedereen genieten van een welverdiende vakantie. Alle groepen starten in september 2015 weer. Hou onze site en facebookpagina in d

 

Medaille overzicht Clubkampioenschappen EGSV:

Turnen Selectie: Categorie Pré Instap: 1e prijs: Jayla Rook 2e prijs: Nina Naberman 3e prijs: Pascalle Veenhof 4e prijs: Anna Roetman Categorie Instap: 1e prijs: Valerie Veenhof 2e prijs: Demi Oosterhoff 3e prijs: Vera Boschman 4e prijs: Yara van de Vreugde Categorie Pupil 1, pupil 2 en Jeugd 1e prijs: Jasmijn Jansen 2e prijs: Lois Lassche 3e prijs: Marlot Doornwaard Categorie Jeugd 2, Junior, Senior 1e prijs: Maaike Roetman 2e prijs: Dineke Beens 3e prijs: Britt Visscher

Recreatie Gym: Donderdag groep R3 1e prijs:  Lindsey van Dam 2e prijs: Michelle Rook 3e prijs: Yannick van ’t Noordende Donderdag Jongens 1e prijs: Thijs Bosschman Maandag groep 1 R3 1e prijs: Dana Beens 2e prijs: Rixt Bosman 3e prijs: Marieke Winter en Carlijn Bosch 4e prijs: Bertine Verhoek 5e prijs: Maud de Jong, Annemijn Post, Mayra van Dijk en Diede Beens Maandag groep 2 R3 1e prijs: Nienke van de Brink 2e prijs: Jet Last 3e prijs: Julia Koster 4e prijs: Inge Kiers Maandag groep 2 R2 1e prijs: Linda Hammer 2e prijs: Alana Poppa 3e prijs: Gerieta Winter 4e prijs: Marjelle Kroon

Acro Selectie: Categorie E- Niveau: 1e prijs: Marlot Doornwaard, Jenice van Dijk en Inge Thiele 2e prijs: Laura Heij en Ronja Kubbenga 3e prijs: Diede Pleijsier, Maran Eenkhoorn en Noëlle ten Hoeve

Categorie D-lijn 1e prijs: Myrthe Beens, Lana van der Haar en Joyce van Dalfsen 2e prijs: Germaine van Dalfsen, Brigitte van Dalfsen en Inge Breman 3e prijs: Laureen Schurink, AnnaFleur Netjes en Esther Tuinman Categorie Pupillen / C-Lijn 1e prijs: Zenna Eenkhoorn, Maaike Roetman en Chiara Eenkhoorn 2e prijs: Lois Lassche, Beatrice Vinke en Hennieke Netjes 3e prijs: Jasmijn Jansen en Emmely Heutink

Recreatie Acrogym: Categorie F-lijn 1e prijs: Loïs Talen en Emma Tiggelaar 2e prijs: Sanne Beens en Isa Naberman 3e prijs: Rhodé van Dijk en Emma Kleine Categorie E-lijn 1e prijs: Nina Naberman, Roos Kattenberg en Jodie Vermeer 2e prijs: Jayla Rook en Jennieke Timmerman 3e prijs: Esmé Hammer, Nelise Leusink en Wilona Kroes

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500