Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boottoeristen genieten niet van het weer

Geplaatst op: 22 juni 2015

De familie Nikkels. Tekst en foto's: Enrico Kolk

“Dit weer is echt niks”, vindt Jan Puts. Hij ligt sinds zondag met zijn boot in de Genemuider binnenhaven. De Roermonder mag dan niet erg te spreken zijn over de weersomstandigheden, over Genemuiden is hij desalniettemin positief. “Ik krijg hier een goede indruk.”

Ondanks dat hij morgenvroeg alweer vertrekt, wil hij zeker nog een keer terugkomen. “Maar niet volgend jaar hoor”, zegt hij. “Over een paar jaar als we dan nog leven.” Feit is dat Genemuiden hem dan niet meer onbekend is. “We hebben alles al gezien hier. Gisteren hebben we gezellig bij de Chinees gegeten en vanmorgen heb ik even boodschappen gedaan.”

Ook de familie Nikkels, die maandagmiddag net aankwam, kent Genemuiden al een beetje. “We zijn hier een paar jaar geleden ook geweest. Dat is ons goed bevallen.” Dat het winkelbestand sinds die tijd flink is uitgebreid, dat is hen wel een  beetje ontgaan. “Is hier een Hema? Die moest ik nou net hebben.”

Die positieve ontwikkeling krijgt toch een beetje een schaduw: het weer. Daarover zijn ook zij niet te spreken. “Dit is vervelend weer. We zijn nu vier weken onderweg en we hebben nog niet echt warm weer gehad. Ja twee dagen, maar toen was het meteen weer zo extreem”, vertelt mevrouw Nikkels. Toch blijft ze positief: “We laten ons humeur er niet door verpesten.”

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500