Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
4 oktober 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vader en zoon Kolk halen teletekst

Geplaatst op: 22 juni 2015

Zaterdag was voor de heren Kolk aan de Blokhuisweg een super zaterdag. Deze vader/zoon combinatie richt zich de laatste jaren op de duivenvluchten van 600 kilometer tot pakweg goed 1100 kilometer.

Jongstleden waren er twee van deze vluchten. Allereerst werden op vrijdagmiddag de duiven gelost in Aurilac. Uit Genemuiden waren er 56 duiven op deze vlucht in de strijd. Gelost om 13.00 uur begonnen zij aan hun terugvlucht naar Genemuiden. In rechte lijn betekend dat een afstand van 896 kilometer. Deze duiven moeten dus ’s nachts een plekje zoeken om te overnachten. Maar er zijn ook eigenwijze duiven, of te wel zeer gemotiveerde duiven, die ’s nachts geen plekje zoeken en ’s nachts doorvliegen. Het jaarling duivinnetje van de mannen Kolk voerde dit huzaren stukje uit met als gevolg dat zij op zaterdagochtend om 7 uur geklokt werd. Ze werd hiermee op deze Nationale vlucht als winnares afgeklokt. De snelste van het hele concours met totaal 7664 duiven in de strijd en dat tegen duivenmelkers die 100 kilometer korter bijwonen. Een super prestatie met als beloning opnieuw een vermelding op teletekst.

De dagfond duiven werden zaterdag gelost in Bourges, afstand 668 kilometer. Ook hier pakten de mannen Kolk een eerste prijs en ook ditmaal weer een teletekst vermelden. Op deze vlucht klokten zij hun doffer, de 148, om 15.52 uur en hiermee pakte deze doffer opnieuw een teletekst vermelding, zijn 2e in dit jaar. Deze duif staat ook in de kop van de duifkampioenschappen een ware crack dus. Op deze vlucht pakten ze ook de tweede prijs. De plaatsen 3 en 4 werden door Gerrit Jan Beens gepakt. Hij speelt dit jaar voor het eerst op de dagfond en laat zien dat hij hiervoor de juiste duiven heeft zitten aan de Langestraat.

Veel liefhebbers dromen om ooit een keer op teletekst te komen maar als je op één zaterdag op twee verschillende vluchten twee keer op teletekst komt dan mag je oprecht spreken van een super zaterdag. Siem en Karst steken enorm veel tijd in het begeleiden van hun duiven, ’s morgens om 5 uur begint het dagschema qua training al. Al deze arbeid werd op zaterdag 20 juni rijkelijk beloond.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500